НА ЖИВОВойната в Украйна

Детският омбудсман на Русия иска да се узакони децата да работят

1651

Комисарят по правата на детето в Руската федерация Мария Лвова-Белова настоява да се приеме законопроект за опростяване на процедурата за наемане на работа на лица под 18-годишна възраст. Това съобщи руската агенция РАПСИ, специализирана в публикуването на правна и съдебна информация.

На федерален форум, посветен на проблемите на подрастващите, тя обяви, че Държавната дума ще разгледа промени в Кодекса на труда по отношение на регулирането на наемането на работа на непълнолетните. Авторите на законопроекта предлагат да се опрости сегашната процедура, която включва одобрение от медицинска комисия и разрешение от родителите и настойниците. Според омбудсмана това обезсърчава работодателите да наемат на работа непълнолетни. 

Тя подчерта, че на първо място е необходимо да се осигури на подрастващите възможност да работят по няколко часа на ден не само през ваканциите, но и по време на обучението.

ОЩЕ: Детският омбудсман на Русия незаконно е осиновила украинско дете 

Лвова-Белова припомня и че през 2021 г. руският президент Владимир Путин подписа закон, според който учениците от техникумите и колежите имат възможност да печелят пари директно в учебния процес. „Учебните заведения получиха правото да създават учебно-производствени комплекси и да реализират произведената в тях продукция. Трябва да се създадат повече такива възможности за почасова работа и усвояване на професионални умения“, отбеляза руският омбудсман.

Детският омбудсман на Русия незаконно е осиновила украинско дете

Комисарят по правата на детето на Руската федерация Мария Лвова-Белова незаконно е осиновила украинско дете от окупирания Мариупол. За ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

В Русия вземат ДНК и ако те арестуват...
Почина бившият премиер на Чехословакия...
Пригожин предизвика Зеленски...
ЕК: Нечестно е да се поставят допълнителни...
Връщайки се от фронта застрелял...
Украйна призна ЧВК "Вагнер" за...
Борел: Очаква се Русия да губи...
И Хърватия изпраща спасителен...
Австрия слага край на контрола...
Ще отиде ли Зеленски на срещата...
Земетресенията в Турция са усетени...
Милиарди евро: Норвегия започва...

Последни новини