Дигиталните технологии обединиха политици и бизнесмени в Русе

1309
Дигиталните технологии обединиха политици и бизнесмени в Русе
Снимка: Община Русе

Обществена дискусия под надслов „Дигитализацията – мотор за развитие на гражданите, бизнеса и региона“ се проведе на 19 февруари, в зала „Европа“ на Доходно здание в Русе. В откровен диалог с  присъстващите влязоха евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел, кметът Пламен Стоилов, заместник-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански и представител на бизнеса в лицето на Боян Бенев.

„Този форум е още една стъпка към това да насочим вниманието си към онези тенденции от съвременния свят, които са определящи за успеха на ключови отрасли и фирмени стратегии. Дигитализацията е бъдещето, а бъдещето са младите хора и предприемачите, които се развиват“, каза градоначалникът при откриването на дебата.

Ева Майдел говори на тема „Как ще ги стигнем? С дигитализация!“. По нейните думи  основните фактори за успех са: образование, умения и създаване на устойчиви партньорства и комуникация, като поясни, че всяко прогресиращо общество изгражда  екосистема, в която има възможност добрите идеи да се случват на практика.

Страхил Карапчански представи иновационната стратегия за интелигентна специализация на Общината, която до 2025 г. ще утвърди Русе като град на знанието и иновациите, представи конкурса „Знание и растеж“, осъществяван съвместно с Фондация „Еконт“, който подкрепя проекти в сферата на новите технологии и дигитализацията и открои кои са основните предпоставки за успех в предприемачеството.

Боян Бенев разясни практическото приложение на дигиталните технологии, но не пропусна да добави и добрите си  впечатления от Русе: „Този град има изключително успешни предприемачи, предлага добри условия за бизнес, качествено образование и има страхотни хора. Тук винаги преоткривам нещо ново и специално.“

На дискусията присъстваха и депутатът от ПП ГЕРБ Пламен Нунев, заместник областният управител на област Русе Валентин Колев, ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ чл.-кор. проф. д.т.н Христо Белоев, началникът на РУО Росица Георгиева, местни предприемачи, представители на ИТ-сектора, браншови организации, институции, учебни заведения, представители на академичната общност и др.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе