Disney и Apple са пред сливане?

2342
Disney и Apple са пред сливане?
Снимка: Getty Images

Новоназначеният главен изпълнителен директор на Disney Боб Айгър, който се върна на поста си, след като Боб Чапек го пое само преди три години, е известен със своите придобивания. Той участва в няколко сделки, при които Disney похарчи около 100 млрд. долара за Pixar, Marvel, Lucasfilm и 21st Century Fox. The Wrap съобщава, че неназован вътрешен човек от Disney смята, че сливане между Disney и Apple е неизбежно, предаде БГНЕС.

Това не би било голяма изненада, тъй като Боб Айгър е фен на Apple и е бил близък приятел на основателя Стив Джобс. В миналото той е заявявал, че The Walt Disney Company и Apple са щели да водят преговори, ако не беше смъртта на Джобс.

Колко ще плаща Disney на новия си изпълнителен директор?

Боб Айгър, който шокира медийният свят със завръщането си като изпълнителен директор на Disney през уикенда, отново ще бъде сред най-ви...

Боб Айгър и съпругата му Уилоу Бей са били много близки със Стив и Лорийн Пауъл Джобс много преди главният изпълнителен директор да напусне за първи път Disney. В биографична книга на Айгър от 2019 г. е описано как двойките прекарват заедно хавайски ваканции и празници.

Всички погледи следят Боб Айгър, тъй като е известно, че той ще разтърси нещата в компанията. Има непотвърдена информация, че президентът на LucasFilm Катлийн Кенди може да бъде уволнена със завръщането на Айгър. Въпреки че тя е направила много велики неща за 10-те си години на сегашната си позиция, няколко неприятни момента поставят дълголетието ѝ в компанията под въпрос.

Най-новите слухове за продажбата на Disney карат всички да следят внимателно. Apple играе на сигурно, а главният изпълнителен директор Тим Кук не е направил почти нищо по отношение на придобиванията. Но по време на неотдавнашна среща с инвеститорите Кук заяви, че не е изключено Apple да придобие голяма компания. Кук заяви, че те винаги са нащрек и са придобили няколко по-малки компании. Той каза още, че не изключва възможността за нещо по-значително, ако се появи такава възможност. Apple се справя добре, като рискува на пазара за стрийминг с „Тед Ласо“ и други проекти.

Боб Айгър осъществи страхотна сделка за Disney, като закупи Pixar през 2006 г. Преди покупката Pixar се управляваше от Стив Джобс. Сделката между двамата вкара Айгър в 10-членния борд на Apple и оттогава се наблюдава драстично увеличение на стойността на двете компании.

Disney надмина очакванията за растеж, привлече милиони абонати в пандемията

Американският развлекателен гигант Disney надмина очакванията за ръст на нови абонати в стрийминг-услугата си и отбеляза рекорден ръст ...

Неназованият вътрешен източник е убеден, че това е планът на Боб Айгър за компанията Walt Disney, тъй като той е най-добрият специалист по сделките. Бившият изпълнителен директор също така заяви, че това ще бъде блестящо сливане за двете компании.

Очакваната цена на сделката за придобиване на Disney е 200 млрд. долара. Това ще сложи край на въпросите кой ще поеме Disney след пенсионирането на Боб Айгър, което ще се случи след изтичането на двугодишния му договор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от UNLIMITED TECH GUIDE:

Велики оферти за 5G смартфони от Vivacom

Супер оферта от Vivacom: Най-качественият оптичен интернет в България с 50% отстъпка за цяла година

Във Vivacom над 700 служители са част от експертни програми за развитие

Vivacom Регионален грант подкрепя 10 проекта със 100 000 лева (СНИМКИ)

Кои са най-гледаните филми и сериали в EON Видеотека през март

Vivacom спечели призовото първо място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ (СНИМКИ)

Специална филмова селекция с Брус Уилис в EON видеотека

Vivacom представя специална празнична селекция от филми в EON видеотека по случай 8 март

Vivacom със специална оферта за малкия и среден бизнес

Vivacom предлага 50% отстъпка на планове Unlimited при покупка на Vivacom 5G смартфон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Unlimited Tech Guide