"Джи Пи Груп": Всичките ни средства са с доказан и законен произход

3628
"Джи Пи Груп": Всичките ни средства са с доказан и законен произход
Снимка: БГНЕС

Всички средства, с които "Джи Пи Груп" и нейните акционери работят, са с ясно доказан и законен произход. Това се казва в позиция на компанията.

Поводът е съобщението на специализираната прокуратура от днес, че е повдигнато обвинение за данъчни и финансови престъпления на двама души, свързани с компанията.

Прокуратурата повдигна обвинения на двама от "Джи Пи Груп", единият от тях е съдружник

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на двама души по аферата "Джи Пи Груп". Те са обвинени, че от началото на 2014 г. до 7 ...

Извършването на финансови и банкови операции е обичайна дейност, която не съдържа никакви елементи на престъпление, се посочва в позицията.

От "Джи Пи Груп" уточняват, че още преди месец са заявили пред прокуратурата желанието си за пълно съдействие на разследването, но до момента не са потърсени за официална информация.

"В подкрепа на горното твърдение в момента на повдигането на обвиненията на прокуратурата са предоставени повече от 1000 страници доказателствен материал за законния произход на средствата", се казва още в писмото до медиите.

До момента по случая прокуратурата не е представила никакви доказателства съобразно изискванията на чл. 219 от Наказателно-процесуалния кодекс, завършва позицията.

Прокуратурата е поискала всички документи, свързани с ремонта на ул. "Граф Игнатиев"

"Тепърва стартират проверките, получихме писмо от прокуратурата да бъдат предоставени всички документи. Искам да обърна внимание на едн...

Припомняме, че скандалът "Джи Пи Груп" тръгна от журналистическо разследване на сайта "Биволъ". В него беше представена информация за източване на евросредства посредством редица консултантски компании, свързани с "Джи Пи Груп". Става въпрос за потенциални измами и раздаване на подкупи, чрез които са реалиирани проекти, които иначе не биха видели бял свят. Малко след като историята се появи на бял свят, журналистите Димитър Стоянов и Атила Биро бяха арестувани при Радомир, след като бяха тръгнали да проверяват информация, че се горят документи, доказващи скандала.

Името на "Джи Пи Груп" се появи и в още един скандал - този с ремонта на ул. "Граф Игнатиев" в София. Компанията спечели ремонта на трамвайните релси, който още не е приключил, както и не е приключил още цялостния ремонт. Появи се обаче информация, благодарение на неправителствената организация "Спаси София".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мотокар затисна мъж докато товари стока, загина на място

Опит за убийство в столичния квартал „Факултета“

Престори се на внука й: Мъж измами възрастна жена в Стара Загора

Откриха тяло на мъж до детска ясла в Русе

Чакал дълго за преглед: Мъж заплаши лекар с пистолет

6 задържани чужденци от бежанските центрове в София

Психично болен мъж преби майка си

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com