Джо Байдън призова за единство на Националната молитвена закуска

1096
Джо Байдън призова за единство на Националната молитвена закуска
Снимка: Getty images

Американският президент Джо Байдън призова за единство по време на днешната Национална молитвена закуска, предаде Асошиейтед прес. Досега събитието се провеждаше под ръководството на частна религиозна фондация с противоречива репутация, но тази година имаше промени и Националната молитвена закуска вече се дистанцира от т.нар. "Международна фондация", отбелязва АП.

"В политиката и в живота ни прекалено често гледаме един на друг като на опоненти, а не като на състезатели. Ние виждаме един в друг врагове, а не съседи", каза Байдън. "И колкото и да са трудни тези времена, ако се вгледаме по-внимателно, ще видим силата и решителността, които отдавна са определящи за Америка."

Байдън се обяви за спешна забрана на полуавтоматичните оръжия в САЩ

Американският президент Джо Байдън се обяви за спешна забрана на полуавтоматичните оръжия. През 1994 г. Съединените щати приемат забра...

Закуската се проведе в центъра за посетители на Капитолия, като 450-те места бяха заети от членове на Конгреса, представители на правителството и други.

Всеки президент от Дуайт Айзенхауер насам е правил изказвания по време на тази проява, в която през годините е имало хиляди участници. От десетилетия насам събитието преминава под ръководството на Международната фондация – християнска организация, която през последните години привлича все повече внимание.

Закуската вече се организира от фондация "Национална молитвена закуска", която е оглавявана от бивши членове на Конгреса. Целта на молитвената закуска е да свързва хората с различна партийна принадлежност и Байдън седна до консерватора Кевин Маккарти, който е председател на Камарата на представителите. Между двамата се породи спор дали се да повиши лимитът на дълга на страната, за да се избегне фалит, отбелязва АП. "Срещата ни протече добре", каза Байдън по повод разговора си с Маккарти и допълни, че двамата трябва да работят в посока на това "да се отнасят с уважение един към друг".

На молитвената закуска присъстваше и Кари Лейк, кандидатката на републиканците за губернатор от Аризона, която загуби надпреварата през ноември, но отказа да признае поражението си. Байдън осъди отричането на изборите като заплаха за американската демокрация.

Главният прокурор ще участва в Молитвената закуска, организирана от Джо Байдън

Главният прокурор Иван Гешев ще участва в 71-ата годишна Национална молитвена закуска, давана от американския президент Джо Байдън. По ...

Цитирайки Светото писание, Байдън заяви, че е важно да "обичаш ближния си като себе си". "Това е най-трудното според мен. Поне тук е най-трудно. Преди не беше толкова трудно. Аз съм тук от много време. Но като че ли става все по-трудно", отсъди американският държавен глава, цитиран от БТА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

CNN: Оръжията от САЩ са близо до Украйна, ще пристигнат светкавично

Йоко Оно с медал за изключителен принос към американската култура

Австралийският премиер нарече Илон Мъск „арогантен милиардер“

"Купуването на мълчание е изборна измама": Прокуратурата с удар срещу Тръмп

ООН: Азия с най-много щети от климатичните промени

Антъни Блинкен: САЩ не прилагат двойни стандарти за правата на човека в Израел

Байдън: Военната помощ ще пристигне бързо

Тръмп отиде в съда за процеса "пари за мълчание"

Увеличават се случаите на заразени от урина на плъхове в Ню Йорк

Хиляди колумбийци протестираха срещу реформите на президента си (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка