НА ЖИВОВойната в Украйна

"Дневникът е подправен": Проверяват защо се появи този надпис на няколко машини в изборния ден

4375

Съобщението "Дневникът е подправен" се е изписало на екраните на няколко машини в три избирателни секции в различни градове - Варна, Свищов и село Ковачево, Пазарджишко. Заради това с решение на ЦИК изборите там ще се проведат само с хартиени бюлетини.

Случаите са предадени на прокуратурата, като все още не е известно дали става дума за опит за въздействие или технически проблем, заради който се е включила системата за защита.

"В 10 секции в страната е взето решение да се премине на гласуване с хартиени бюлетини, тъй като машините по различни причини не са започнали работа. В една от тези секции имаме различен хеш-код от удостоверения. Това е в МИР-Русе. В три от секциите - в РИК Свищов, Варна и Пазарджик, конкретните места не мога да кажа в момента - машината изписва на екрана: "Дневникът е подправен". По тази причина е взето решение да не се гласува с тези машини, а да се мине на гласуване с хартиена бюлетина. В останалите просто не могат да тръгнат машините, за да работят", обясни говорителят и заместник-председател на ЦИК Росица Матева, цитирана от БНР.

"Галъп": 10,3% е избирателната активност към 11 часа

Избирателната активност към 11 часа е 10,3 на сто. Това сочат данни на „Галъп”. Гласуването се осъществява предимно чрез м...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Иван Костов: От ключово значение...
Акциза за цигарите: Ново предложение...
Гълъб Донев: Правим всичко възможно...
Gemcorp писмено потвърдили,...
Николай Милков: България винаги...
Румен Радев: Газовата свързаност...
Десислава Атанасова: Готови...
ПП: Над 2 млрд. лв. са възложени...
Нинова хапе Донев за думи на Кутев,...
Президентът на Косово идва у нас...
Премиерът: Областният управител...
ГЕРБ: В ДНСК се извършват нецелесъобразни...

Последни новини