Добавете канела, черен пипер към греяното червено вино при грип и забравете за проблемите

24453
Добавете канела, черен пипер към греяното червено вино при грип и забравете за проблемите
Снимка: Thinkstock/Guliver

В сезона на грипа и вирусите сме, но това не означава, че трябва да превърнете дома си в аптека и да употребите шепи лекарства. Медикаментите, предписани от лекар, са задължителни, често са необходими за различни категории хора, но по традиция прекаляваме с лекарствата, отпускани без рецепта, забравяйки че почти всяко лекарство има своите противопоказания, странични действия и в крайна сметка е химия. Народните средства за лечение на грип, настинка и вирусни заболявания са доказали ефективността си през годините, както и безопасността си, а някои от тях като греяното червено вино при грип, са и чиста наслада. Червеното вино е сред най-полезните питиета, а добавяйки към него черен пипер и канела, го превръщате в мощен борец срещу сезонните неразположения, породени от вирусите, студа и мокрите крака през зимата. Вижте как.

Ефикасно при настинка: греяно вино с черен пипер

4  причини да се доверите на червеното вино през зимата

Преди да ви разкрием тайната на греяното червено вино при грип, нека да видим защо специалистите го препоръчват като питие за здраве и за зимата.

1. Виното помага на имунната ви система, подсилвайки я и поддържайки я в кондиция.Така тя от своя страна успява да се справи по-добре с вирусите и бактериите през зимата. Това свойство на червеното вино се дължи на съдържащата се в него монозахарида арабиноза. Тя прави червеното вино идеално при грип за стимулиране на имунната система и по-бързо оздравяване.

2. Сърцето страда през зимата заради студа и необходимостта да работи по-усилено. Червеното вино определено му помага. Това се дължи на съдържащите се в него полифеноли. 

На дядо греяното вино спира кашлицата, лекува хипертонията и настинката

3. Червеното вино доказано е богато на антиоксиданти, които се справят с токсините и така дават възможност на имунната ви система да работи за здравето ви, а не да се бори с отровите и шлаките. Идеално за зимата, изпълнена с вируси.

4. Червеното вино сгрява тялото и му помага да се справи с минусовите температури. Затопленото тяло е от ключово значение за съхраняване на здравето и за да се чувствате енергични и в кондиция през зимата.

Как да си приготвите греяно червено вино при грип с черен пипер и канела?

Помните ли детството си и как бабите слагаха компреси на гърлото, когато ни болеше? Те съдържаха алкохол и черен пипер. Сега вече сте големи и може да се насладите на тези две съставки, консумирайки ги. Бабите ни са знаели и рецептата за греяно червено вино при грип, като са добавяли към виното именно черен пипер. Днес надграждаме традиционната рецепта за приготвяне на този приятен природен лек с щипка канела – за финес, аромат и максимална наслада. Вижте рецептата.

Лекар разкри какво ще се случи с холестерола ви, ако пиете греяно вино

Най-важната съставка, която ви е необходима, е хубаво, истинско червено вино. 200 мл са достатъчни. Най-добре – домашно. Необходими са ви и по една чаена лъжичка черен пипер и канела. Трябва да подгреете на котлона чаша вино и да добавите лъжичката черен пипер 10-тина минути, преди да свалите съда от котлона. Готовата смес е важно да свалите малко, преди да заври. Към нея добавяте веднага след свалянето ѝ от котлона и лъжичката канела за неустоим аромат и се настанявате удобно, за да се насладите на лечебната напитка без угризения. Останете на топло под завивките и след като привърши греяното вино.

Освен самото червено вино благоприятно въздействие върху организма при грип и вируси имат и канелата, и черният пипер. Черният пипер помага на дихателните пътища да се освободят от натрупания слузест секрет и е богат на витамин С. Канелата също е считана за идеална зимна подправка, помагаща ви да държите вирусите далеч от вас и доставяща топлина и наслада.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com