Добавяйте тази подправка към храната си за здрав мозък и чудесна памет

2947

Учени от университета за медицински науки в Бирджан, Иран, са установили благоприятен ефект на канелата за предотвратяване или намаляване на ограниченията в паметта и ученето, съобщи електронното издание "Медикъл Експрес".

Изследователите са направили преглед и анализ на предишни проучвания върху ефекта на канелата върху когнитивните функции.

Лекар: Изместете вечерята си за този час, за да отслабнете без да усетите

"Изследванията инвиво сочат, че използването на канела или на компонентите й като евгенол, канелен алдехид и канелена киселина могат да променят в положителна посока конгитивната функция", пишат авторите Самане Наки, Алиреза Кошки и екипът им. Те са установили, че проучванията ин витро указват, че добавянето на канела или на канелен алдехид в клетъчна среда намалява натрупването на тау и амилоид, които се свързват с развитието на болестта на Алцхаймер, и повишават жизнеспособността на клетките. Резултатите са публикувани в специализираното издание "Нутришънъл нюросайънс". 

Противовъзпалителните, противоракови и антиоксидантни свойства на канелата са установявани в други изследвания, припомня изданието.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Здраве

Малко оцет на гладно сутрин и ще...
Лекар: Сложете върху кожата смес...
Задължително изчистете тези...
Това е най-голямата промяна,...
Лекар: Направите ли това - ще се...
Лекар каза колко захар можем да...
Холестеролът ви ще падне двойно...
Учени: Това е най-здравата кръвна...
"Тихият" симптом на диабет, който...
Това са първите 7 симптома на деменция...
Лекар разкри кога пълнозърнестият...
Учени: Хората, които ядат тези...

Последни новини