НА ЖИВОБроят на жертвите на земетресението в Турция и Сирия расте

Добри хора намериха и върнаха 20 000 швейцарски франка на собственика им

4853

Когато възрастен мъж внезапно осъзнал, че му липсват повече от 20 000 швейцарски франка в брой, току-що изтеглени от швейцарска банка, той предположил, че е бил ограбен. За щастие двойка намерила пачката банкноти, натъпкана в плик и захвърлена на улицата, и отишла в дома му, за да върне парите в пълен размер, съобщи местната полиция, цитирана от БГНЕС.

Потърпевшият, който е ням, отишъл в банката в малкия град Мартини в Южна Швейцария и изтеглил 20 000 швейцарски франка (21 260 долара). Когато се прибрал вкъщи, разбрал, че пликът му липсва. Предполагайки, че по пътя към дома сигурно са го ограбили, той отишъл в полицията, за да съобщи за кражбата на парите. 

Оказало се, обаче, че той не е жертва на нечиста игра, а просто е изпуснал плика, когато се е качвал в колата си, паркирана пред банката. Една двойка намерила плика, който освен пачка банкноти съдържал и бележка за теглене на пари, в която бил посочен адресът на мъжа. Те отишли в дома му, за да върнат парите в пълен размер.

Мъжът бил толкова благодарен, че дал на двойката 500 франка, съобщиха от полицията, приветствайки "прекрасната история за честността на гражданите".

Мъж от Девин намери портфейл с пари и го предаде в полицията

Мъж от Девин намери портфейл със сума, колкото месечната му заплата, и го предаде в районното управление. Собственикът на портфейла си ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

На среща с Макрон и Шолц: Зеленски...
Кремъл: Британски самолети в...
НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 09.02....
Зеленски: Макрон се промени,...
Ще правим от убийците герои? Гняв...
"Нищо не е изключено": Ще изпрати...
В снимки: 1000 унищожени руски...
Португалия изпраща три танка...
Путин загрижен за Афганистан:...
ВИДЕО: Милицията в Москва не иска...
Германия ще изпрати първия батальон...
Москва обяви колко хиляди са се...

Последни новини