Добрите играчи играят отговорно

2064
Добрите играчи играят отговорно
Снимка: Palms Bet

Спортните залози предлагат развлечение на множество хора в България. Играта е част от ежедневието и често носи емоции, които трудно могат да се сравнят с други форми на забавление. Животът обаче също е игра, която има своите правила. Общото между спортните залози и живота е нуждата от отговорност.

Липсата на отговорна игра може бързо да превърне радостните моменти в неприятни изживявания не само за нас самите, но и за нашите близки. Именно поради това, добрите играчи играят отговорно.

Какво значи да играеш отговорно?

Отговорната игра превръща спорните залози в още по-качествено изживяване. Понякога обаче, адреналинът и жаждата за победа могат да замъглят точната преценка дори и на най-добрите играчи. Поради това Palms Bet, една от най-големите платформи за спортни залози в България, стартира кампания, която цели да превърне играта в забавление , така че да се избегнат каквито и да било рискове, свързани с нея.

За да се уверим, че играем отговорно, експертите от Palms Bet посочват няколко добри практики, които могат да бъдат полезни на всеки фен на спортните залози.

Отговорните играчи определят ясни лимити по отношение на времето за игра и отделената сума. За да не се помрачи играта е добре да се залагат само суми, които предварително са определени, като такива, които ще бъдат използвани за развлечение.

Фиксирането само и единствено към залози също не е добър сигнал, тъй като в крайна сметка става дума за спорт. Поради това е добре играта да се съчетава с активности, които я допълват – спорт или някакво друго хоби.

Опитните играчи умеят да преценяват риска още преди да започнат да играят, но само добрите играчи имат ясната преценка кога е настъпило точното време да спрат.

Освен като повод за спорт, залозите могат да се окажат и добър вариант за социални активности, които да превърнат играта в част от нещо по-голямо и полезно за нас самите.

Понякога добрата информираност може да се окаже лош съветник, тъй като нито в живота, нито в играта, няма гарантирани печалби. Важно е да се разбере, че човек се случва и да загуби, въпреки добрата подготовка и инвестираното желание и страст.

Играта с пари на заем е нещо, което задължително трябва да се избягва. Заемът е средство да финансираш сам себе си чрез бъдещите си доходи. Когато обаче разчиташ на играта за тези постъпления, развлечението може бързо да се превърне в проблем.

Бягството за добро или лошо не решава проблемите в живота. Отговорните играчи не търсят спасение от стреса или депресията в играта. Възстановяването от зависимост само по себе си изисква висока отговорност. Не смесвай развлечението с житейските проблеми.

Познаването на правилата е особено важно условие за отговорната игра. Добрите играчи знаят какво е позволено и кои са надеждните лицензирани сайтове за игра.

И може би най-важният съвет – отговорните хора знаят кога да потърсят помощ. Не се колебайте да потърсите подкрепа, ако усещате, че играта ви е проблемна и имате нужда от помощ.

Как да разбера дали играта ми е потенциално проблемна?

Експертите от Palms Bet дават възможност на всеки да прецени сам дали играта му издава признаци на проблеми. За целта на сайта на кампанията, играчите могат бързо и лесно да попълнят кратък тест, който да помогне в намирането на отговора, дали играта ви е проблемна. В този тест няма правилни и грешни отговори, като единствената му цел е да помогне на играчите да намерят подходящите граници в своята игра.

Дори и без попълването на теста, потенциално проблемната игра може да се идентифицира чрез осем признака, а именно:

  • Заемаш пари, за да играеш;
  • Не разкриваш колко пари или колко време си отделил за игра;
  • Нервен и раздразнителен си, когато не играеш;
  • Прекарваш много време в игра, мислене за игра или планиране кога ще е следващият път когато ще играеш;
  • Разчиташ на играта, за да оправиш значими проблеми в живота си.
  • Влизаш в играта с предварителен план за печалба и очакване как ще я похарчиш.
  • Случва се играта да влияе негативно върху отношенията с близките ти или отношението ти към работата.
  • Хвалиш се с преувеличени печалби или занижени загуби. Все по-често харчиш за игра повече от колкото си планирал.

Играта е и трябва да бъде преди всичко забавление. Тази мисия изповядва Palms Bet. Кампанията на платформата "Отговорна игра" има за цел да повдигне завесата относно добрите практики и способите, които не позволяват на играта да се превърне в нещо различно от забава и развлечение.

Ако усетите, че имате нужда от професионална помощ, не се колебайте да потърсите подкрепа. Това може да стане чрез специалистите от Фондация „Отговорна игра”, които можете да намерите чрез официалния уебсайт на организацията: https://otgovorna-igra.com/bg/

Животът може да бъде доста объркан. Не е нужно играта ти да е такава. Бъди отговорен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com