Домашен и комфортен офис по твой вкус

5198
Домашен и комфортен офис по твой вкус
Снимка: iStock/Guliver

Пандемията промени всичко. Социалната дистанция се превърна в норма, домът стана офис, а работните срещи се прехвърлиха онлайн. Комуникираме с колеги и партньори предимно чрез чат и видеоконферентни разговори. Работата, а и целият ни живот вече се върти около интернет.

Неусетно започнахме да ценим все повече домашния уют – от интериора в жилището до възможностите за работа от вкъщи. Дистанционната работа отдавна е факт в ИТ сектора и често служителите работят за компании, чиито офиси са в други градове, държави или дори на различен континент. Делят ги стотици, даже хиляди километри, което не им пречи да работят успешно, поддържайки постоянен контакт помежду си.

Пример за това е Технологичният център на Аксенчър в България, който предоставя широк спектър от услуги в областта на цифровите и облачните технологии и сигурността. Още преди 5 години там е успешно въведен хибридният модел, разделяйки работата между дома и офиса. Това е една от първите компании, които налагат тази практика в България. Сякаш е предвидила бъдещето.

В момента всичките служители на Технологичния център работят дистанционно. Те имат право да изберат комфорта на всяко място, удобно за тях – независимо дали става дума за вила/хижа в планината, къмпинг или бар на плажа. Компанията насърчава баланса между работно и лично време, а също и дава възможност за гъвкавост в планирането на ежедневния работен график. Осигурява и достатъчно време за почивка – 30 дни платен годишен отпуск.

Технологичният център на Аксенчър у нас се стреми да насърчава продуктивността на екипите си и в условията на работа от вкъщи – чрез специален бенефит, актуален в настоящата работна среда.

Домашен офис по вкуса на служителя

Най-новата възможност, която компанията предоставя като социална придобивка, е финансиране на покупката на техника и оборудване за работа от дома. Всички служители, независимо от тяхната позиция, получават определена сума, с която да си изберат необходимото от специално разработен онлайн магазин.

Така всеки може да открие най-подходящото за неговите желания и нужди в списък с отбрани продукти и оборудване. Служителите се чувстват оценени, тъй като имат възможност за самостоятелен избор, спрямо личните си предпочитания, интериор и усещане за комфорт. Технологичният център на Аксенчър е сред първите компании в страната, които предоставят подобна екстра. Служителите си избират, фирмата плаща.

Идеята се заражда като естествено продължение на политиката за грижа за работещите в компанията. Стремежът на Технологичния център е да подобри работната среда за членовете на своите екипи, като по този начин създаде повече комфорт и удобство на настоящото им работно място – у дома и да насърчи допълнително тяхната продуктивност и извън офиса.

Компанията твърдо вярва, че грижата за хората влияе позитивно на тяхната мотивация и усърдие. Затова и се стреми да ги поддържа поне толкова мотивирани, колкото в обичайната обстановка. Акцент в работното им ежедневие са и множеството иновативни проекти, които подпомагат индивидуалното развитие и професионалното израстване на всеки член на екипа, като в същото време поддържат интереса и мотивацията му.

Най-ценният ресурс – хората

Философията за успех на Технологичния център на Аксенчър у нас е проста: хората са най-ценният ресурс. Компанията се съобразява с техните желания и нужди, за да се чувстват максимално комфортно в работната среда. Стреми се да ги възнаграждава за усилията им, поддържайки мотивацията им и подкрепяйки тяхната продуктивност.

Едно от най-важните условия за успеха в привличането на таланти е зачитането на индивидуалните особености и различия на всеки човек. Мисълта за хората и тяхното благосъстояние е все по-силно застъпена в новата реалност, към която всички продължаваме да се адаптираме. Приоритет за компанията и предимства, които привличат нови служители, са гъвкавост в разпределянето на задачите, насърчаване на баланса между лично и работно време и повишаване на мотивацията на служителите от дистанция.

Технологичният център на Аксенчър предлага изцяло дистанционни позиции за старши специалисти в Русе и Варна. Тъй като все повече хора предпочитат дистанционната работа, компанията обмисля да отвори повече такива позиции в София и Пловдив.

Всеки член на екипа, който притежава нужната мотивация, има възможност да израсне за около 2 години до позиция на старши специалист. Има и служители, които се завръщат обратно, след като са напуснали, в името на отворена позиция при конкурент. Връщат се най-вече заради атмосферата, възможностите за развитие и екипа.

Технологичните специалисти в компанията у нас са на много високо ниво и изпълняват едни от най-сложните глобални проекти. Става дума за комплексни трансформации и миграции в облачното пространство и в онлайн търговията.

Иновативните технологии са изключително важни, но хората, които ги управляват, са истинският двигател на промяната и най-ценният ресурс на компанията. Благодарение на тях, Технологичният център на Аксенчър изпълнява целите си и отговаря на очакванията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com