Домашното чудо, което ще ви избави от събирането на слуз и храчки

45130
Домашното чудо, което ще ви избави от събирането на слуз и храчки
Снимка: iStock/Guliver

В свят с глобална пандемия, дори обикновената настинка може да ни наплаши. И особено сега, когато приижда сезонът на гриповете и хремите. 
Обикновената настинка засяга горните дихателни пътища, гърлото и синусите. Отшумява за около седмица или две, но все пак не е приятна. От възпаленията се натрупва слуз, която ние познаваме като храчки. Те са доста неприятна част от настинката и днес ще ви предоставим рецепта за смес, която ще ви избави от храчките.
Симптоми на настинката са и главоболие, умора, кашлица, треска, слуз от носа. 
Разбира се, можем да се лекуваме и с медикаменти, но често те имат доста странични ефекти, които не щадят особено организма ни.
Чрез този природен лек се насърчава втечняването на тази слуз и бързото елиминиране на храчките, както и по-бързото подсилване на имунитета и преборване с настинката.

Какво ви е нужно за този лек?

Съставките са две и се набавят изключително лесно - половин литър ябълков оцет и парче джинджифил с дължина около 10-15 см. Те дори присъстват във всяко домакинство, а голяма част от хората не подозират за свойствата им.

Начин на приготвяне на домашното чудо:

Настръжете внимателно парчето джинджифил и след това го поставете в стъклен съд, който може да побере и количеството оцет. Добавете и него и се стремете да покрива целия джинджифил. Затворете съда – изберете например стъклена бутилка или буркан, след което оставете на стайна температура за около 10 дни. От време на време разбърквайте или разклащайте бутилката.

Употреба

След като са минали 10-те дни, вече може да използвате вълшебната смес. Вдишайте от аромата й, като може дори да покриете глава си с кърпа – около 5-10 мин. След като сте минали през този етап, набавете си памучна кърпа и я напоете с течността. Направете си компрес на шията и престойте с него през нощта. Процедурата повтаряйте всяка вечер в продължение на 5 денонощия.
Друг алтернативен вариант, отново с тези съставки, е да сварите корен от джинджифил на котлона, да вдишвате парата, която се изправя и да покриете главата си с кърпа. Този метод действа за успокоение на синузита.
На който и вариант да се спрете, резултатът ще е налице. Те са доказано ефективни, но е добре да се консултирате със специалист, ако имате някакви алергии.
Разбира се, тези методи не могат да заместят по-силни медикаменти и лекарства, които ще се справят и с другите симптоми, но ще помогнат за подобрението на здравето ви. Ако усетите дискомфорт, незабавно потърсете медицинска помощ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Учени: Този вид месо увеличава риска от рак на устата

Антибиотиците причиняват болки в стомаха - как да го възстановим

Яжте храната в този ред и няма да напълнеете

Кардиолог: 3 причини, поради които хапчетата за кръвно НЕ действат

Хората с тази кръвна група се раждат с най-силен имунитет

Лекар: Изтръпване на ръцете и краката след сън издава тези заболявания

Това е най-добрият навик за черния дроб

Кога трябва да се тревожим за ниския холестерол

Какво показва изтръпването на ръцете за здравето ви

Защо не трябва да пренебрегвате болките в корема?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com