ДПС обяви, че иска да е от управляващите в следващия парламент (ВИДЕО)

820
ДПС обяви, че иска да е от управляващите в следващия парламент (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

ДПС иска да е от управляващите в следващия парламент, стана ясно от  думите на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ по време на пресконференция. Партията ще се яви самостоятелно на предсрочните парламентарни избори. 

"Тези ненужни предсрочни избори са своеобразен поправителен изпит. Структурите на ДПС са в готовност за провеждане на предстоящите избори и ние се надяваме да получим онзи необходим резултат, за да може това, което не се случи в 48-ото Народно събрание, да се случи в 49-ото, а именно да преодолеем политическата криза, да се излъчи редовен кабинет, а ДПС да е част от мнозинството, което ще излъчи редовния кабинет в 49-ото Народно събрание", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Лидерът на ДПС счита, че дали кампанията ще бъде мръсна или позитивна, предпоставя продължаване на политическата криза. "Какво трябва да бъде поведението на участниците в изборите, за да може след изборите да бъде преодоляна политическата криза, е важният въпрос. Ние политическите партии, които ще участваме в предизборната кампания, още от сега да направим така, че крехкия разговор, който е започнал в 48-ото Народно събрание, да можем да го превърнем в диалог в 49-ото Народно събрание, който е нужен за преодоляване на политическата криза", каза още той. 

Карадайъ даде личната си оценка на служебния кабинет. "Много добра оценка. Основно задължение на служебния кабинет е да произведе честни, демократични, прозрачни избори", смята Карадайъ.  

Мустафа Карадайъ

Той отрече да има напрежение между ДПС и единствения сменен министър в служебното правителство - Велислав Минеков. Лидерът на ДПС като посочи, че е имал възможност да се виждат и да пият кафе, както и да чуят неговите добри идеи. ОЩЕ: Как тайното стана явно: Радев - ДПС 0:1

Той отговори на въпрос дали ДПС се чувстват като герой-спасител, както и кои са добрите и лошите. Според него няма нужда от герои-спасители, нито от митове и изкуствени разделителни линии и противопоставяния. Според него се преиграва на добри и лоши, като според него тази мантра за лошия, ламята, дявола, черния и от другата страна "аз, добрия", свети Георги, който е победи ламята, изграждат митовете и пораждат необходимостта от герои-спасители. "Ние в България трябва да сме си извлекли нужните уроци, които историята ни даде шанс да ги научим", смята Карадайъ. 

Според него, когато на някой се залепи етикета, че е добър, му е позволено да нарушава Конституцията и законите на страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ракетата-носител на Гешев: Да размърдаме ситуацията

Ваня Григорова се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

Признание за постигнатото в ЕП: Елена Йончева за номинацията си от ДПС

Главчев и Гвоздейков обсъждат изборите, обещават "активна комуникация"

Нинова за номинацията на Йончева от ДПС: Зависимостите лъсват

Най-големите безумия в България в закони: Говори проф. Даниел Вълчев

Меглена Плугчиева е подала оставка като съветник на Димитър Главчев

Ваня Григорова иска да става депутат с подкрепата на Мая Манолова

Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ, за да управляват заедно след изборите (ВИДЕО)

От днес можем да подаваме е-заявления за гласуване в чужбина

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика