НА ЖИВОВойната в Украйна

Държавата отпуска помощ за отопление на още 50 000 семейства

1273

Министерският съвет ще приеме на редовното си заседание в сряда решение за еднократна помощ за отопление на още 50 хиляди български семейства. Тя ще е в размер на 300 лева, обяви служебният премиер Гълъб Донев.

Помощта важи за семейства с деца с трайни увреждания, без наследствена пенсия от починал родител, деца сираци, хора с увреждания, пострадали от пожари, наводнения и други природни бедствия през 2022, подпомагани от държавата ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали.

"Тези лица няма да подават документи в Агенцията по социално подпомагане, те вече са идентифицирани. Помощите ще бъдат отпускани по облекчена процедура. Работим това да се случи до края на тази година, за да направят тези лица информиран избор как да посрещнат разходите си за отопление. Това е трета мярка, която правителството оказва към нискодоходните социални групи", обяви след това служебният социален министър Лазар Лазаров.

Целева помощ за отопление имаше и до момента - с по 623,55 лв. са подкрепени почти 302 хиляди души до момента. В края на октомври правителството предприе втора мярка в областта на целевото подпомагане и одобри допълнителен ресурс. С този ход почти 10 хиляди лица бяха подкрепени с по 400 лева.

В началото на заседанието Гълъб Донев припомни на министрите клетвата им, когато са встъпили в длъжност. "4 месеца по-късно нищо не се е променило – търсете решенията, които подобряват живота на българските граждани, въпреки политическата обстановка", каза той.

"Служебното правителство е временна власт, наясно сме с този безспорен факт от Конституцията. Властта е временна. Дори и най-дълго управлявалият притежава власт до време. Последствията от глупавите управленски решения обаче са трайни и трудно заличими", каза още премиерът.

Без много шум: Служебният кабинет предложи бивш шеф в "Мултигруп" за висш орден

Служебният кабинет номинира бивш вицепрезидент на "Мултигруп" за висш държавен орден. Това става ясно от решение на Министерски съвет. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Лорер: Побоят в РСМ не е срещу български...
ДСБ: Служебните правителства...
Радев: България осъжда смъртоносното...
Петков в отговор на Борисов за...
Министър Шишков сподели каква...
Румен Петков: 1/3 от купените...
Започва ли голямото обединение...
Борисов: Кирил, Асен и Христо...
Бойко Борисов призова Северна...
Пеканов: ЕК търси начин да предоговори...
Демерджиев - на работно посещение...
Проф. Огнян Герджиков за 48-ото...

Последни новини