Епохата "Милен Цветков" (ВИДЕО)

3683
Епохата "Милен Цветков" (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

На днешния ден 30.07.1966 г. в София се е родил популярният български журналист, водещ на телевизионни предавания - Милен Цветков

Завършва 7 СОУ „Свети Седмочисленици“ и Софийския университет със специалност дефектология и специализира обучение на слепи.

ДЕЛОТО "МИЛЕН ЦВЕТКОВ": Очаква се да бъде разгледана ключова експертиза

Ключова експертиза се очаква днес по делото за смъртта на журналиста Милен Цветков. Вещите лица трябва да представят пред съда резултат...

Започва кариерата си в БНТ като репортер на предаването „Ку-ку“. След това бива поканен от Бригита Чолакова за репортер в излъчваното по това време „ТВ Неделник“. По-късно става водещ на „По света и у нас“. През 1995 г. напуска националната телевизия с обяснението, че там цари цензура. В следващите шест месеца работи като разносвач на месни продукти. След това е и управител на пловдивско заведение. В началото на 1997 г. се връща обратно на работа в Българската национална телевизия като репортер в предаването „Отзвук“. Няколко месеца по-късно отново е водещ на „По света и у нас“.През 2000 г. е поканен в Нова телевизия за водещ на предаването „Здравей, България“.

През 2003 г. Милен Цветков е свален от екран. От февруари до юли 2004 г. е водещ на „60 минути с Милен Цветков“. След това води и новините в „Календар“. През есента на 2005 г. става водещ на ново предаване „Часът на Милен Цветков“. Водещ е и на предаването „Нищо лично“ по Радио Експрес.

През 2008 г. е водещ на четвъртия сезон на Биг Брадър. От 2009 г. отново се завръща в „Здравей, България“, където заедно с Лора Крумова води сутрешния блок. Няколко месеца след това „Часът на Милен Цветков“ пада от ефир. През януари 2010 г. Цветков е освободен като водещ на „Здравей, България“ и напуска Нова телевизия. Създава сайта zanachalo.com. Няколко месеца по-късно води сутрешното предаване „Събуди се с EBF" по едноименната телевизия.

Завръща се в БНТ през есента на 2010 г. където води предаването „Екип 5“, проект завършил в началото на 2011 г. На 21 март 2011 г. се завръща в Нова телевизия като водещ на „Часът на Милен Цветков“. От 18 август 2014 г. „Часът на Милен Цветков“ се мести от следобедния пояс късно вечерта от понеделник до петък.

Свали ли разговор за "гръцкия остров на Борисов" "Часът на Милен Цветков"?

Защо в понеделник вечер в "Часът на Милен Цветков" беше излъчено повторение на старо предаване? На този въпрос търсят отговор зрителите...

На 16 август 2018 г. Нова обявява, че предаването е свалено от ефир, а Милен Цветков напуска телевизията. От март 2020 г. до смъртта си води предаването „Алтернативата“ по ТВ1.

Милен Цветков е разведен. Има дъщеря на име Калина и син, който се казва Боян.

На Великден, 19 април 2020 г., Милен Цветков претърпява тежка автомобилна катастрофа на булевард „Черни връх“ в София, причинена от 22-годишен шофьор под влиянието на наркотици, и умира минути по-късно, непосредствено преди да бъде приет в болница „Пирогов“.

Докато изчаква на червен светофар, компактният кросоувър Субару Форестър на Цветков е помлян от другия водач с Ауди Q7. По първоначални изчисления аудито се е движело с не по-малко от 100 км/ч, 2 пъти повече от позволената от закона скорост за движение в градска среда.

След преглед е установено, че 22-годишният шофьор е имал амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин и лексотан в тялото си по време на катастрофата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com