НА ЖИВОВойната в Украйна

ЕС е обезпокоен: Експлоатират сексуално украинските бежанци

7655

ЕС е обезпокоен от нарастващия трафик на украински бежанци и увеличаването на сексуалната им експлоатация, съобщава Евроактив.

"Трафикът на хора, както и сексуалното и трудовото робство на украински бежанци се увеличават, това отбелязват юристи от ЕС, организации с нестопанска цел и граждански активисти", казва Клара Бауер-Бабеф, колумнист на Евроактив.

Тя цитира и европейския юрист и ръководител на Комитета по правата на жените Робърт Бедрон, който казва, че хиляди бежанци от Украйна, предимно жени, са станали жертви на трафик на хора, но сега броят на жертвите бързо нараства.

Джоана Бишъп, заместник-директор на организацията на ООН „Women Europe", заяви, че повечето бежанци от Украйна са жени и че заради икономическите трудности и физическата несигурност те са "изложени на висок риск да се занимават с проституция или порнография". Това се потвърждава и от данните на Валиан Ричи от ОССЕ, според когото от началото на конфликта в Украйна изнасилванията на украински жени в Европа са се увеличили с 260%.

Авторът цитира и статистика за Европа, според която украинците са най-честите жертви на трафиканти на роби още отпреди началото на конфликта. Службата на ООН по наркотиците и престъпността съобщи, че до 2018 г. украинците са били "трафикирани" в 29 държави, припомня БГНЕС.

Естония ще получи общо 156 млн. евро компенсация от ЕС за военната помощ за Украйна

В допълнение към 135 милиона евро, решението за отпускането на които беше взето по-рано, Естония ще получи допълнително още 21 милиона ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

Русия изтегли всички ракетоносци...
Историческо: Швейцария обмисля...
Страх в Русия, че новата голяма...
Смъртна присъда за избягалите...
"Таймс": Британският премиер...
НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 07.02....
В окупирания Донецк: Публично...
Руски телеграм канал се подигра...
Грузински съд остави Михаил Саакашвили...
Важен руски образователен проект...
Кадиров си взе почивка от войната...
Премиерът на Естония прави свещи...

Последни новини