НА ЖИВОВойната в Украйна

Ето чии крака целуна папа Франциск с молба за мир (СНИМКИ)

2525

Папа Франциск направи поразителен жест и целуна краката на политици от Южен Судан, сред които и президентът на страната Салва Киир, предаде Vatican News в Twitter.

Държавният глава беше приет във Ватикана през 2019 г. за молитвено уединение с лидерите на опозицията в Южен Судан, а целта на днешния акт на главата на римокатолическата църква беше да ги подкани да работят за мир. 

По данни на ООН през 2023 г. хуманитарните организации изискваха 1,7 милиарда долара, за да достигнат до 6,8 милиона души в Южен Судан. Хората в цялата страна продължават да търпят конфликти, насилие и метеорологични сътресения, включително интензивни наводнения. Тези фактори, съчетани със скритата бедност и слаби услуги, са предизвикали високи нива на разселване, огнища на болести, нарушени средства за препитание и несигурност на храната. Прогнозите показват, че 8,2 милиона души, или две трети от населението, може да изпитат сериозна продоволствена несигурност до пика на бедния сезон, между май и юли. ОЩЕ: ООН: 230 милиона души по света се нуждаят от помощ през 2023 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

Борел: ЕС ще предотврати злоупотреба...
ВИДЕО: Ракета удари база на ЧВК...
НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 02.04....
Украински танк разстрелва руски...
Ще може ли да се лети от Европа до...
Следите от престъпленията в Буча:...
Ирак пусна нова петролна рафинерия,...
Да ти вземат детето: една ужасна...
Руска секта се разпростира из...
Швеция упреквана за "назадничавата"...
Проучване: Жабите могат да изчезнат...
"Досиетата Вулкан": тайните...

Последни новини