Ето как хотелите правят "фалшиво почистване", минути преди гостите да дойдат

11390

Представете си, че нямате време да изчистите къщата, а след няколко минути гостите ще почукат на вратата ви. Вие не искате да се чувствате неудобно и все още искате да им направите добро впечатление, но как може да бъде възможно това почистване за по-малко от 15 минути?

Отговорът е прост и постижим, ако следвате инструкциите от списъка по-долу. Вие трябва да се съсредоточите върху скривалището, което е част от половината почистване.

1. Действайте само в стаите, където ще влизат гостите и оставете другите помещения такива, каквито са в момента. Не забравяйте да заключите непочистените стаи, ако имате ключ за вратите.

2. Ако не разполагате с много стаи, използвайте вашия килер за съхранение и хвърлете всичко в него, както правят децата, когато прибират техните играчки в коша. Скрийте част от нещата под дивана и в кофите за боклук.

3. За мръсните чинии: ако имате миялна машина, просто ги хвърлете вътре. Ако не, ги подредете в мивката и сложете дъска за рязане над тях, така че всичко да изглежда почти скрито.

4. Почистете плотовете от прахта и се отървете от увехналите цветя.

5. Ако притежавате микрофибърен диван, просто вземете четка и изтъркайте малките петна навън.

6. Ако навън е все още ден, не забравяйте да пуснете много светлина в къщата, затова приберете завесите. Това ще създаде по-светъл изглед на дома ви.

7. Вдигнете щорите нагоре за по-свеж и чист вид.

8. Уверете се, че сте оправили столовете и сте сложили някой хубав ароматизатор, това ще накара къщата да мирише добре, а това е много важно.

9. Бягайте към в банята, защото никога не се знае, дали вашите гости няма да я използват, подредете кърпите, бързо изтъркайте тоалетната, избършете мивката и огледалото и впръскайте хубаво миришещи аромати наоколо.

В края на краищата, сега сте готови да посрещнете вашите гости, но не забравяйте да си направите правилно почистване след това!

Бабини хитрини: Как да прогоним лошата миризма от хладилника

Неприятна миризма може да се появи във всеки хладилник, най-често от развалена храна или от незабeлязана замърсена повърхност. Дори и д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Чистофайници

Без проветряване! Този трик елиминира...
Слагам това в пералнята и дрехите...
Не сте предполагали, че само със...
Ето какво трябва да направите...
Как да избелите белите тъкани,...
Как да използвате белина в пералнята...
5 безотказни начина за отпушване...
Изсипах това в канала и от тогава...
7 места, които не подозирахте,...
Защо мивката ви мирише лошо и какво...
Научете се да почиствате бързо:...
7 начина за премахване на петна...

Последни новини