Ето какво правят фермерите, за да не изхвърлят развалени плодове

18884
Ето какво правят фермерите, за да не изхвърлят развалени плодове
Снимка: Pixabay.com

Плодовете са здравословни и вкусни. Повечето плодове са пълни с витамин С, фибри и букет от други витамини и минерали, които са полезни за тялото ни. Освен това, благодарение на естествените захари, вие черпите много енергия от тях. Най-добрата закуска, когато се чувствате надути, е просто ябълка, портокал или друго парче вкусен плод. Но често се развалят твърде бързо, дори и в хладилника. За щастие, ние имаме удобен трик, който ще запази плодовете ви свежи много по-дълго!

Плодове

Препоръчителната дневна доза плодове е две парчета на човек. Проблемът е, че плодовете се развалят доста бързо, защото това е прясна храна. И най-добре е плодовете да се съхраняват извън хладилника, тъй като в противен случай губят от аромата си. Поради това сте принудени да изхвърляте плодове твърде често. Трудно е да се прецени колко дълго крушите и ябълките ще останат пресни. Особено при топло време храната се разваля по-бързо. За щастие, ние имаме прост трик, който ще ви помогне да запазите плодовете пресни два пъти по-дълго. И не се нуждаете от химически консерванти.

Черният чай прави големи чудеса с телата ни - само една чашка на ден е нужна

Изплакнете

Разбира се, трябва да изплакнете плодовете, преди да ги изядете. Но много хора веднага изплакват цялата купа с ягоди, боровинки или малини, само за да изядат само няколко от тях. Останалото се връща в хладилника все още мокро. Не правете това! Влагата кара плодовете да се развалят по-бързо. Винаги подсушавайте плодовете си, преди да ги поставите в хладилника.

Ябълки

Купихте цял куп ябълки? Повечето ябълки ще се съхранят поне за седмица, но можете да ги запазите дори още по-дълго! Увийте всяка ябълка в собствена хартиена кърпа и внимателно ги поставете в отделението за зеленчуци на вашия хладилник. Внимавайте да не отваряте чекмеджето твърде много, тъй като това ще доведе до появата на меки, кафяви петна и в крайна сметка ще изгният. Ако държите ябълките си в хладилника, те ще останат хубави и свежи.

Не е необходимо да оставяте плодовете си да се развалят, след като ги купите. Всичко, от което се нуждаете, е оцет, сол и вода.

Вентилаторът се поставя на определено място в стаята, за да разхлажда най-добре

Пак е горещо! Лятото определено е тук и докато някои хора процъфтяват при горещите температури, на други никак не им понася. Харесва ни...

Оцет

След като купите пресни плодове и зеленчуци ги сложете в кухненската мивка. Напълнете мивката почти до ръба с вода и след това добавете чаша оцет. Оцетът ще премахне восъка и други замърсявания, залепени върху кората на плодовете и зеленчуците. Това също ще предотврати развитието на мухъл и гарантира, че можете да запазите плодовете свежи за много по-дълго. Добавете и чаена лъжичка сол към водата, тъй като това ще убие малки насекоми, които може да ги нападат. Оставете да се накиснат за десет минути и след това изплакнете всичко и внимателно го подсушете с хартиени кърпи. Плодовете ще издържат до два пъти по-дълго от обикновено!

Хладилник

Повечето плодове могат да се съхраняват извън хладилника перфектно. Те дори губят вкуса си, когато се съхраняват в хладилника! Някои плодове не са подходящи за съхранение в хладилник, докато при други процесът на зреене се забавя, когато се съхраняват в хладилник. Типичните „летни плодове“ като ягоди, малини и череши се съхраняват най-добре в хладилника. Същото важи и за гроздето и предварително нарязаните плодове.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Само по 1 чаша топла вода на гладно - върши чудеса за тялото

Съвместими зодиакални съвпадения за зодия Везни

Кои са петте черти на успешния бизнесмен?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com