Ето какво трябва да направите при почистване на банята с белина, за да се справите и с най-мръсните места

2292

Използването на белина за почистване на мръсните места в банята е лесно решение на често срещан проблем.

Използване на белина за почистване на  банята

Как действа белината?

Основният химикал в белината, натриевият хипохлорит, може да унищожи замърсяванията по вътрешните повърхности. Белината убива спорите на мръсотията и мухъла. В банята мухълът и плесента могат да се върнат бързо поради честата влага.

Имайте предвид, че белината може да убие плесента само по повърхността на непорести материали във вашата баня, като ваната, запечатаните плочки, стъклото и някои плотове. Почистването на тези повърхности с белина ще убие плесента, която виждате, но няма да я спре да расте отново в корени. В този случай белината може да причини растеж на мухъл, тъй като водата от белината може да попадне в порите, когато химикалите не могат. Ако изберете да я използвате върху порести материали, ще трябва да изсушите напълно и да запечатате повърхностите, след като са били обработени.

Как лесно и бързо да почистим банята с някои кулинарни съставки?

Как да използвате белина в банята?

За да премахнете мръсните места, трябва да работите със съотношение три четвърти чаша белина към галон топла вода. Максималното количество белина, което трябва да използвате за галон вода, е една чаша. Имайте предвид тази концентрация за всяко приложение.

Първо избършете всички повърхности със суха кърпа и след това внимателно добавете сместа от белина чрез впръскване.

Как да направим плочките в банята като нови?

Може да се използва за унищожаване мръсотията с белина върху бяла фугираща смес. След като сте приготвили сместа, използвайте четка за зъби, за да я изчеткате директно върху разтвора. Изчакайте половин час, преди да изплакнете разтвора от белина. Избягвайте да използвате белина върху цветна фугираща смес, тъй като може да обезцвети фугиращата смес.

Ако има мухъл по уплътнителя около ваната, най-добре е да го стерилизирате с белина, както бихте направили при почистване на фугиращата смес.

Повечето повърхности в банята трябва да се почистват само веднъж седмично, но тоалетните могат да се почистват два или повече пъти седмично, тъй като те са една от най-замърсените зони. Ако почиствате тоалетната два пъти седмично, избършете я с кърпа, напоена с разтвор на белина, и я дезинфекцирайте втори път, като напръскате разтвора на белина върху нея.

Безопасност 

Белината може да оцвети тъкани и други материали, така че не забравяйте да премахнете завесите, кърпите и килимите, преди да използвате белина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Чистофайници

Неочакван трик: Почистете хладилника...
Как да подредим правилно храната...
Почистването на загорял тиган...
Пералнята не центрофугира - 5...
Топ трик за почистване на микровълновата...
Защо в пералнята прането става...
Не съм чистил прах вкъщи, откакто...
Направете дома си лесен за почистване,...
Почистете дивана от петна и прах...
7 тайни за пране на бели дрехи,...
Не правете това: 5 често срещани...
Може да съсипе всичко: 4 често...

Последни новини