Ето така се премахват хормоните от пилето, преди да го сготвим

2130

Едва ли има човек, който да не знае, че пилетата, предлагани по магазините, са пълни с всякакви хормони. За съжаление това е нещо, което няма как да избегнем, колкото и да ни се иска.

Както и сами знаете пилетата, излезли от птицефермите, се угояват за кратко време. За да се случи това, се добавят не малко хормони. Те, разбира се, не са полезни за здравето, но за повечето търговци това е важно за печалбата.

Как лесно да премахнем хормоните?

Тук е важно да споменем, че пилешкото месо е пълно с хормони и лекарства и няма как да бъде почистено на 100%. Въпреки това обаче може да се опитате да премахнете голяма част от тях.

Ето как е препоръчително да процедирате:

Никога не ползвайте пилешкия бульон за приготвяне на супи и други ястия. Това е една от грешките, които домакините допускат. Именно в бульона се съдържат много от хормоните, затова го изхвърляйте.

Трикове, с които ще приготвите уникално вкусно пилешко

Специалистите съветват никога да не се готви цяло пиле, ако то е закупено от магазина. Най-добре е да премахнете дробчетата, защото в тях се съдържат най-много токсини. Отстраняването на кожата е следващото, което да направите.

Накисването на пилето в специална смес е поредното, което можете да направите, за да се отървете от токсини и хормони. Нужни са ви литър вода, сокът от половин лимон и 2 с.л. сол. Сместа се бърка и след това в нея се потапя пилето. Препоръчително е да се накисва минимум два часа. След това водата се изсипва, добавя се чиста и пилето се кисне за още два часа.

Направете това, ако искате да премахнете част от хормоните и токсините от пилето. Това е най-лесният начин.

Такова вкусно пиле с хрупкава коричка не сте и опитвали!

Списък с продукти: 1 пиле 6-7 скилидки чесън 10 гр. сол 1 супена лъжица оцет 9% 300 мл. вода краве масло сметана 20 гр. черен п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Знаете ли как се казва бащата на...
От жълтите петна по ваната няма...
Как спагетите да не се слепват-...
Пълнолунието на 8 декември ще...
Двойките от тези зодии никога...
Уникално Късметче за всяка зодия...
Уникално любовно пожелание за...
5 тайни послания, които тялото...
3 места в дома ви, които задължително...
Какво да подарим за Новата 2023...
Пълнолунието на 8 декември ще...
Кои зодии ще генерират гениални...

Последни новини