НА ЖИВОВойната в Украйна

Европейският съюз заплаши Twitter със забрана

1624

Европейският съюз заплаши Twitter със забрана на своята територия, ако собственикът на социалната мрежа Илон Мъск не спазва правилата на Брюксел за модериране на съдържанието. Това съобщава „Файненшъл таймс“, позовавайки се на свои източници, предаде БГНЕС.

"Европейският комисар Тиери Бретон, който отговаря за прилагането на цифровите закони на ЕС, изрази заплахата по време на видеосреща с Мъск днес", пише вестникът, като се позовава на хора, запознати с разговора.

Бретон е казал на Мъск да се придържа към списък с правила, който включва създаване на ясни критерии, по които даден потребител може да бъде блокиран, въздържане от "произволно" възстановяване на блокирани потребители, "агресивно" преследване на дезинформация и съгласие за "обширен независим одит" на платформата до следващото лято.

Според "Файненшъл таймс" Мъск е бил предупреден, че ако не спазва тези правила, Twitter "рискува да наруши" новия Закон на ЕС за цифровите услуги, който установява стандарт за това как технологичните компании трябва да модерират съдържанието. Отбелязва се, че ако Twitter наруши закона, на социалната мрежа ще бъде наложена забрана в рамките на ЕС или глоба в размер до 6% от световния оборот.

Освен това, според вестника, Бретон е призовал Мъск да прилага строги правила за рекламиране, които включват забрана за "таргетиране" на деца и забрана за "таргетиране" на всички потребители въз основа на "чувствителна информация" като религиозни и политически убеждения.

Американската компания Twitter Inc. е основана през 2006 г. Основният продукт на компанията е социална мрежа за обмен на кратки съобщения. Седалището на компанията е в Сан Франциско, Калифорния.

Twitter не е по-безопасен при Илон Мъск, смята бивш шеф в социалната медия

Бившият ръководител на отдел "Доверие и безопасност" в Twitter - Йоел Рот, който напусна компанията, след като Мъск пое нейното управле...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Unlimited Tech Guide

Vivacom вече предлага новите...
Vivacom и Samsung със страхотно...
Vivacom дари интерактивно оборудване...
Рекорден брой проекти в надпреварата...
Vivacom е най-бързо развиващата...
От днес може да вземете винетки...
Край на анкетата на Мъск: Над 57%...
Twitter блокира акаунта, следящ...
Коледен подарък от Vivacom: Свободен...
Неограничени футболни емоции...
Netflix пусна трейлъра на "Вещерът:...
Apple засилва защитата на данните...

Последни новини