Фандъкова: След празниците пускаме движението на бул. "Монтевидео"

2267
Фандъкова: След празниците пускаме движението на бул. "Монтевидео"
Снимка: БГНЕС

Очаквам след празниците да бъде пуснато движението по бул. „Монтевидео“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на ремонтните дейности на бул. „Монтевидео“, предаде „Фокус“.

„Приключва вторият етап от разширението на булеварда. Утре вероятно ще започнат да полагат износващия слой асфалт. Това е част от цялостния проект за разширение на бул. „Монтевидео“, който започнахме миналата година. Около 1.5 км е обновената отсечка – четирилентова в частта, която изпълнявахме миналата година и трилентова, около 300 метра, в частта до бул. „Никола Петков“, уточни тя.

Йорданка Фандъкова: Най-лесно е нищо да не се прави, тогава няма да има критика

"Не мисля че има причини и основания за предсрочни избори. Със сигурност на опозицията това ѝ е работата да създава кризи и да се бори ...

По думите ѝ изграждането на трилентов, а не четирилентов участък се е наложило заради дървета, които са в добро състояние. „Разгледахме внимателно проекта, който предполагаше, ако се изпълняват 4 ленти в този участък да трябва да унищожим тези дървета. В края на краищата, тук предстои да бъде завършен Околовръстния път.

Надявам се в следващите години и да се изгради връзка с бул. „Монтевидео“. Експертите изчислиха, че няма да има нужда от такова широко трасе в този участък“, заяви тя. „Остана третият етап на разширението на бул. „Монтевидео“ в участъка, в който се изпълнява метростанцията при ул. „763“.

Беше предвидено да бъде разширен следващата година, но колегите са поработили с директора на „Метрополитен“ и очаквам да можем още през ноември да започнем изпълнението, и още в рамките на тази година, ако времето позволи, да завършим и този участък“, каза още тя. По думите ѝ в последните години в района на „Овча купел“ са инвестирани сериозни средства и са били решени доста сериозна част от проблемите с транспортния достъп.

Кметът на София уточни, че следващата година са заложени бул. „Президент Линкълн“ и ул. „Боряна“ като има готовност за изпълнение и на ул. „Народно хоро“, която по думите на кмета Фандъкова е по-малка, но изключително натоварена. „Заедно с пускането на метрото през 2020 година квартал „Овча купел“ ще се превърне в един изключително привлекателен район на София“, допълни тя.

Фандъкова отрече въздухът в София да е най-мръсният в Европа

"Не е вярно, че въздухът в София е най-мръсен." Това каза по време на заседанието на Столичния общински съвет кметът Йорданка Фандъкова...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът отрече съдийка от кръга на Нотариуса да е решила дело на жена му

Времето утре - 30 март 2024 г.

Признание от СЕМ: Не можем да контролираме рекламата на хазарт ефективно

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com