Ferrari направи най-тънкия часовник в света

3602
Ferrari направи най-тънкия часовник в света
Снимка: Ferrari

Първият часовник, създаден като част от сътрудничеството между компанията Richard Mille и Ferrari, се оказа и най-тънкият механичен часовник в света, отнемайки тази титла от Bvlgari Octo Finissimo Ultra. Това се похвалиха от производителя на спортни коли, като разкриха и подробности за устройството.

Дебелината на корпуса на модела RM UP-01 Ferrari е само 1,75 милиметра (приблизително колкото две банкови карти, сгънати заедно. Този хронограф ще струва 1,88 млн долара, като за тази сума може да се купят 4 хиперавтомобила SF90 Stradale с мощност 1000 конски сили, чиито цени в Италия започват от 430 000 евро.

Най-скъпият автомобил в историята се продава за 85 млн евро

Най-скъпият автомобил в историята - Ferrari 250 GTO от 1962 г., отново е изложена за продажба. В обява на онлайн-платформата Autoscout2...

Механизмът на часовника е разработен от Richard Mille съвместно с лабораторията Audemars Piguet Le Locle. Работи с честота от 28 800 вибрации на час и осигурява резерв на мощност от 45 часа.

За разлика от решенията на конкурентите, калибърът RMUP-01 е направен като самостоятелна единица, а не в комбинация с кутията. Основното тяло и скелетонизираните мостове са изработени от титан от клас 5. За да се намали дълбочината, малката балансираща плоча и предпазният щифт, които предотвратяват изплъзване на котвата, са заменени с удължена вилка.

Височината на механизма е 1.18 мм, а теглото 2.87 грама. В същото време масата на самия часовник не надвишава 30 грама. Безелът е прикрепен към монолитна основа с 13 титанови винта с жлебове, два прозореца под тънки сапфирени кристали показват текущото време и балансиращ блок.

Въпреки, че часовникът изглеждат крехък, той всъщност може да се справи с ускорение от над 5000g. Корпусът около периметъра е запечатан с гумено уплътнение, короните са обрамчени с керамични пръстени. Заявената водоустойчивост е до 10 метра. Каишката е гумена, а тиражът на устройството е 150 бройки.

Ferrari е най-силната марка в света

Италианският производител на спортни коли Ferrari остава най-силната търговска марка в света, твърди независимата британска агенция Bra...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com