НА ЖИВОВойната в Украйна

Ferrari спря да приема поръчки за всъдехода си

1721

Ferrari навлезе в сегмента на кросоувърите с Purosangue („Чистокръвен“ на италиански) в средата на септември. Моделът с пет врати от Маранело, оборудван с V12 стана най-бързият SUV в света и бързо се превърна в хит на пазара. Още няколко дни след началото на приемането на поръчки маркетинг-мениджърът Енрико Галиера обяви, че продажбите могат да бъдат спрени поради наплива от купувачи.

Сега се оказва, че чакането за кола от модела, чието производство все още не е стартирало, ще продължи около 2 години. Тоест, всички предвидени за производство автомобили през 2023 и 2024 г. вече са продадени. Освен това, Purosangue ще излезе в ограничен тираж, като той няма да надхвърля 20% от общо произведените автомобили на италианската марка. В резултат на това само два месеца и половина от след началото на продажбите Ferrari успя да събере поръчки за две години напред.

„Не е тайна, че спряхме да приемаме поръчки. Предизвикахме голям интерес, без дори да доставим нито един екземпляр. Затова взехме решение, което смятаме, че е в съответствие с позиционирането на Ferrari и модела“, каза Галиера.

Решението на шефовете на компанията е в пълен контраст с подхода на Lamborghini към кросоувъра Urus, който се превърна в най-успешният модел на марката. Освен това Purosangue е значително по-скъп от конкурента си, като се очаква цената му да надхвърли 350 000 евро. Това е близо 2 пъти повече от Urus.

Производството на Purosangue трябва да започне преди края на тази година, като първите доставки за клиенти се очакват през второто тримесечие на 2023 г.

Ferrari най-после се предаде на кросоувърите

Италианският производител Ferrari представи своя най-практичен модел, който упорито отказва да нарече кросоувър, въпреки че той е точно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Авто

Peugeot 208 свали VW Golf от върха...
Ferrari раздава щедри бонуси...
Върховна наглост – обирджии с...
3 мита за бензина, на които не бива...
Range Rover Velar получи обновен...
Завод на Toyota спря за месец заради...
Mercedes-Benz съкращава голям...
Рекорд: Продадоха последното...
Toyota: Пълният преход към електромобили...
5 съвета за безопасно спиране...
Рекордни продажби на електрически...
Кога запалката може да причини...

Последни новини