Финалистите от конкурса “MOST” с изложба в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5

2903
Финалистите от конкурса “MOST” с изложба в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5
Снимка: Vivacom Art Hall

Новият арт сезон в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 стартира на 21.09.22 г. от 18:30 ч. с представянето и откриването на изложба на шестимата финалисти от петото издание на конкурса за съвременно изкуство „MOST“. Конкурсът се проведе в периода от 12 юли до 1 септември 2022 г, а единият от финалистите бе избран от „Инвестбанк“ АД, генерален партньор на инициативата.

Идеята на екипа на галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 е „MOST“ да се превърне в ежегодно събитие, насочено към младите таланти на България, което им дава възможност за изява, предоставя им нови възможности за творчески изяви и професионална реализация на локално и международно ниво. Тази година конкурсът предизвика огромен интерес и над 200 млади български художници изпратиха творбите си за участие. Дори след края на обявения срок продължаваха да постъпват портфолиа на художници, с желание да се включат.

В изложбата ще видите творбите на тазгодишните финалисти, които са:

Vivacom обяви “край на ограниченията”

Днес Vivacom направи сериозна стъпка към повече прозрачност и достъпност на българския пазар на мобилни услуги. Компанията рязко опрост...

Сашо Виолетов - роден в София. Бакалавър (2015) и Магистър (2017) по Стенопис в НХА. През 2022 г. е резидент към СБХ по програмата за творчески престой в Cite des Arts, Париж. Работи в областта на рисунката, живописта и смесената техника. Има три самостоятелни изложби и участва в многобройни групови изложби в и извън България. Хуморът е ключов аспект в работата му

Артистичното дуо YO/KO+INA, зад което стоят артистите Йонко Василев и Ина Трифонова - имат предистория и собствена траектория на развитие по пътя на изкуството, но през 2018 г. се събират като партньори в живота и в творчеството.

Надя Пеовска - В началото на своя артистичен път, Надя Пеовска работи основно в сферата на живопистта, а след това и в дигиталните изкуства ,текстила и модата. Реализирала е редица успешни проекти в сферата на културата. Член е на ДБХ, СБХ и Malta Society of Art.

Стефана Петрова - графичен дизайнер, завършила „Маркетинг“ и „Графичен дизайн и илюстрации“. Участвала е в 4 изложби. Творбите ѝ са обединени, с точни времеви рамки, но и в безвремие, в пастелно настроение, но и ярко подчертани.

Първо представяне на творби на Mr. Brainwash в България

Изкуството на световния стрийт артист и режисьор Mr. Brainwash пристига за първи път в Източна Европа. С удоволствие и вълнение открихм...

Петър Чиновски - Учи дървообработване и вътрешна архитектура, анимация и визуална комуникация. Завършва ВТУ „Св. Св Кирил и Методий” със специалност изящни изкуства – графика. Участва в многобройни групови изложби и проекти. Има две самостоятелни изложби. Печелил е награди от престижни конкурси в и извън България.

Светлана Якова (финалист избран от „Инвестбанк“ АД) - е абстрактен съвременен български художник, визуален артист и професионален гримьор. Завършва „Графика“ в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“, а след това и „Графичен дизайн и визуална комуникация“ в НБУ. Твори предимно в жанровете графика и живопис, но има опит също в иконопис по класическа техника.

Изложбата на авторите може да разгледате между 23.09.2022 г. до 15.10.2022 г. в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 с вход свободен.  Работното време на галерията е вторник до събота от 11:00 ч. до 18:30 ч.

Всички творби на младите таланти могат да бъдат закупени в Галерията. Следете ни и във и на vivacomoborishte5.com, където може да откриете актуална информация за всички наши проекти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Зографът Диан Костов с изложба в една от най-големите църкви в света (ВИДЕО)

Автор от вселената на "Дюн" и художник на DC Comics идват на Aniventure Comic Con 2024

Ари Дикиер: Щастлив съм, че ще бъда на LUNAR 2024. Ще ви вдъхновя, за да потърсите себе си

Продадоха картина на Густав Климт за десетки млн. евро (ВИДЕО)

Галерия "Арт Маркони" представя изложба живопис на Ренета Павлова - "Няма синьо без жълто и без оранжево" (СНИМКИ)

Обявиха българския павилион на Венецианското биенале за най-голямото откритие

Бургаски котки се прославиха на фестивал в Тексас (СНИМКИ)

Министър Найден Тодоров откри българския павилион на Венецианското биенале

В Пловдив откриват изложба, посветена на опазването на околната среда

22 светлинни творби преобразяват фасади, паркове и площади на Фестивала на светлините LUNAR

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт