НА ЖИВОВойната в Украйна

Ford е начело в Топ 10 на „Произведено в САЩ“

1146

Автомобилната индустрия се превърна в много сложен глобален механизъм, зависим от стотици и хиляди доставчици и сателитни компании. Всичко това означава, че дори да си купите кола с етикет „Произведено в САЩ“, това не означава непременно, че всички нейни компоненти са произведени в Съединените щати. Според проучване, което проследява кои превозни средства имат най-висок процент части, произведени в Америка, Ford е лидер по този показател през 2022 г.

Както всяка предходна година, Американският университет „Kogod School of Business“ състави индекс, който отразява американизацията на всеки автомобил на американския пазар. За 2022 г. моделът Lincoln Corsair (марката е част от концерна Ford) оглавява класацията, тъй като 72% от компонентите му са произведени в САЩ или Канада, а двигателят е американски. Окончателното сглобяване, производството на двигатели и трансмисии за Lincoln Corsair се намират в САЩ.

Като цяло много автомобилни производители са увеличили съдържанието си в САЩ през последните 12 месеца, показва проучването. Въпреки това, в сравнение с резултатите от 2015 г., Stellantis (бившата FCA), Ford, General Motors, Honda, Hyundai/Kia, Nissan, Toyota и Volkswagen показват спад в резултатите си.

В същото време миналогодишният автомобил с най-много компоненти, произведени в Америка - Ford Mustang, се класира едва на 22-ро място през 2022 г. в резултат на преминаването към произведено в Мексико задвижване.

Производителят на електромобили Tesla влезе в класацията с 5 автомобила в списъка с топ 10, включително Model 3 Performance и Model Y (5-ти) и Model 3 Lond Range (2-ри). За сравнение, през 2013 г. Tesla беше на 14-то място.

Ford отнесе глоба от 1,7 млрд долара заради катастрофа

В щата Джорджия приключи дългогодишно гражданско дело срещу Ford, в резултат на което производителят на автомобили беше глобен с 1,7 ми...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Авто

Кои са най-големите страхове...
Jaguar Land Rover реализира първа...
Renault и Nissan възобновяват...
Защо познатият лост на автоматична...
Вижте кой е новият изпълнителен...
Знаете ли как да се престроите...
Турция ще доставя на Русия моторни...
И полицията пострада от манията...
BMW X7 получи фарове с кристали...
Volvo изтегля над 100 000 автомобила...
Бензин или дизел - кой двигател...
Полицаи преследваха с часове...

Последни новини