Ford съкращава 1100 работни места в Испания

1845
Ford съкращава 1100 работни места в Испания
Снимка: Ford

Американският автомобилен гигант "Ford" заяви, че ще съкрати около 1100 работни места в завода си във Валенсия, Испания. Като причина за това от компанията посочват реорганизацията на дейността си в Европа - ход, който според испанското правителство е силно обезпокоителен.

Съкращенията се дължат на плановете на фабриката да спре производството на моделите S-Max и Galaxy през април, заяви говорител на "Ford" пред АФП. "Става въпрос за около 1100 работни места", каза тя и добави, че "Ford" ще "работи конструктивно със синдикатите, за да намали въздействието на съкращенията върху служителите, техните семейства и местната общност".

Колите на Ford ще се бракуват сами, ако собственикът им не плаща

Представата на хората за автомобилите на бъдещето е доста обширна, но когато става дума за конкретни параметри, то в повечето случаи ст...

Испанският министър на промишлеността Рейес Марото обаче заяви, че планираните съкращения са "изключително обезпокоителни". "Искам много ясно да заявя, че безвъзмездните обществени средства, които правителството отпуска, за да даде възможност за преминаване към електрическа мобилност, е обвързана със запазването на работните места", каза тя пред радио "Cadena Ser".

"Ford" по-рано прояви интерес към получаването на такива средства, предоставени в рамките на Европейския план за икономическо възстановяване. Миналия месец гигантът обяви съкращаването на още 3800 работни места в други части на Европа, включително 2300 позиции в Германия и 1300 във Великобритания. Тези съкращения, които представляват около 10% от европейския персонал на компанията, засягат продуктовото развитие и административните функции, а не производствени позиции.

От "Ford" заявиха, че целта е да се създаде "по-икономична и по-конкурентна структура на разходите" и да се намали броят на моделите, разработвани за европейския пазар, както и да се постави акцент върху печелившия сегмент на вановете и да се ускори преходът към електрически превозни средства. Подобно на други автомобилни производители, "Ford" реши да премине към електрически превозни средства с батерии, което изисква огромни инвестиции в разработването на нови технологии и преоборудване на заводите.

Съкращенията на работни места идват в момент, когато в Европа се засилва загрижеността за въздействието на значителните американски субсидии за електромобили, произвеждани в страната, което може да накара чуждестранните автомобилни производители да се насочат към американските производствени площадки, предава БГНЕС.

Ford ще съкрати 3600 работни места в Германия и Великобритания

Американският автомобилостроител Ford ще съкрати 3600 работни места във Великобритания и Германия и 200 в други европейски страни, съоб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОМПАНИИ:

След серията от инциденти: Boeing отчете загуби за стотици милиони

Spotify отчете рекордна печалба

Домусчиеви придобиват компания с огромни имоти в Ловеч за слънчева централа

„Водоснабдителни услуги на бъдещето“ за 4 милиона жители на Големия Париж

Tesla сваля цените на автомобилите си на редица основни пазари

СофтУни с две престижни награди Forbes Business Awards

Технологичен гигант инвестира 1,5 млрд. долара в компания за изкуствен интелект в ОАЕ

Броят на извънсъдебните фалити в Русия е нараснал 5 пъти

Испания измества Великобритания като топ дестинация в Европа за инвестиции в хотели

Samsung измества Apple в доставките?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Компании