Фън шуй кухня: Какви съдове ще привлекат късмет и финансово благополучие?

5975

Фън шуй е философия, която има за цел да помогне за създаването на благоприятна домашна среда. Съветите на експертите в областта ще ви съдейства за правилния подбор на съдовете е кухнята, за да привлечете положителната енергия Чи в дома ви.

Фън шуй на кухнята е един от най-важните, тъй като кухнята е огнището на дома. Именно в кухнята най-често се среща цялото семейство. Най-важният елемент там е масата. Време е да разберете какви трябва да бъдат ястията, защото това е не по-малко важно.

Фън шуй за начинаещи: Kак да превърнете дома си в място на щастие и хармония?

Форма на съдовете

Разбира се, както във всичко останало, стандартните правила на фън шуй важат и във формата на ястия. Най-важното е съдовете да нямат остри ръбове. Ако искате да ядете от чиния с необичайна форма, нека тя е с правоъгълна форма, но със заоблени ъгли.

Най-добрите съдове са кръгли и овални. Тази форма носи най-положителната енергия в къщата. Има напълно нестандартни форми на съдове, но е важно те да нямат остри ъгли, защото такива съдове ще действат като силен неутрализатор на енергията Qi.

Фън шуй и любовта: Как да внесете хармония и страст в живота си?

Цвят и дизайн на съдовете

В съдовете няма еднозначно лоши и добри нюанси. Експертите по Фън Шуй съветват да изберете цвят, който ви харесва и ще задоволи вкуса ви.

Ярко червеният цвят ще внесете повече любов и страст в дома си.

Черните съдове имат положителен ефект върху съня и като цяло върху енергията на човека.

Белият цвят е добър за тези, които искат да бъдат по-близо до роднините си.

Зелените съдове помагат на храната да се смила по-добре.

Сините чинии имат благоприятен ефект върху мисловния процес.

Жълтото повдига духа.

Светло сините съдове облекчават нервността.

Оранжевото помага за стимулиране на креативността.

Що се отнася до рисунките върху съдовете, те трябва да са добри. Можете да изберете съдове с изображение на ангели, природа. Абсолютно не трябва да давате предпочитание на негативни изображения и изображения на хищни животни, хора. Такива съдове могат да доведат до кавги в семейството, проблеми с настроението и здравето.

Символите за здраве и дълголетие според фън шуй

Материал за кухненски съдове

Съдовете трябва да са от естествени материали. Порцелановите, фаянсовите, съдовете от глина и керамика са източник на елементите на Земята. Няма нищо лошо в използването на метални съдове.

Металът също има положителен ефект върху здравето и настроението ни, но само ако не е голяма част от него. Най-добрият метал за съдове е среброто. Също така много полезна е мелхиоровата сплав, медните тигани. Трябва да избягвате алуминиевите продукти.

Дървените съдове са много полезни за здравето и като цяло за привличане на положителна енергия. Можете също така да дадете предпочитание на стъклените съдове, които са източник на елементите Вода и Въздух.

Мъртвият материал - пластмаса е строго забранен. Съдовете от пластмаса са добри за еднократна употреба, но експертите в областта на фън шуй категорично не препоръчват да ядете или пиете от тях през цялото време. Със сигурност няма да има положителни последици.

И накрая съветваме ви да избягвате натрупването на мръсни съдове. Всички повредени прибори трябва да се изхвърлят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Какво прави Скорпионът най-силната...
Защо хората родени между 2 зодии...
Как да събудите страстта във вашата...
6 предмета, които не бива да подарявате...
5 типа хора, с които не трябва да...
Искате да се преместите в чужбина?...
Сова, бухал и кукумявка - суеверия,...
ТОП съвети за здрава и сияйна коса...
Как да овлажним въздуха при климатик...
Защо хитрите домакини слагат...
Вижте как животните са предупреждавали...
9 неочаквани начина за използване...

Последни новини