НА ЖИВОВойната в Украйна

Гечев: Променяме стратегическия план за земеделие

1412

Стратегическият план за българското земеделие ще бъде променен и това ще стане при пълна прозрачност и спазване на закона, заяви в Пловдив служебният министър на земеделието Явор Гечев, предаде БНР. 

Изявлението му идва на фона на протести на други земеделски организации, чиито членове преди дни възразиха срещу оставането му на поста и във втория служебен кабинет на Гълъб Донев. В Пловдив министърът участва в среща, организирана от Браншовата камара "Плодове и зеленчуци" и от Националната асоциация на картофопроизводителите. ОЩЕ: Земеделският министър: Отстранени са бележките на ЕК по стратегическия план за земеделието

Въпросите, които протестиращите поставят, са основателни и министерството вече е в процедура на правене на новите технологични карти и нова методика за определяне на цени за подпомагане в земеделието. Пълният обем информация ще бъде представен до 10-15 дни, обяви Явор Гечев.

По повод недоволството на производителите на слънчоглед, които се оплакаха, че заради украинското зърно не могат да продадат продукцията си, министърът допълни, че се готви наредба за регистрация на складовете на едро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

НСТС подкрепи увеличаването...
Божидар Божанов иска дебат за...
Министърът на културата: Не може...
Марио Гаврилов: "Понеделник,...
Показаха как ще се прави видеонаблюдението...
ЕК с пилотен проект с България...
Радев: България не подкрепя и...
Радев призова за спешни реформи...
Неврокопският митрополит Серафим...
България иска повече помощ от...
Между 170 000 и 215 000 българи...
Манолова категорична, че „Левицата!”...

Последни новини