НА ЖИВОВойната в Украйна

Гечев увери, че докато е министър, контролът на границата ще се извършва само от държавата

858

Докато аз съм служебен министър няма как сегашният режим на границата да се промени. В момента там работи само държавата в лицето на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) - както по отношение на пробите, които се взимат, така и по товаро-разтоварната дейност и по отношение на контрола, който се извършва в лаборатория. Това заяви служебният министър на земеделието Явор Гечев в ефира на Нова телевизия. 

Той беше категоричен, че всичката информация, която се изнася в публичното пространство, по-скоро са за помещенията, които използва „Евролаб” на границата. „Те нямат нищо общо с осъществяването на самия граничен контрол. Там се водят редица дела”, обясни Гечев.

Земеделският министър заяви, че самият той е издал заповед за проверка в БАБХ. „След като има обществен интерес, аз съм длъжен да реагирам. Ако официалният контрол на Министерството на земеделието каже, че има какъвто и да е проблем от даден служител, лично ще подам сигнал до прокуратурата. Проверяваме всичко”, категоричен бе министърът.

Гечев коментира и появилата се информация за дело, загубено от БАБХ заради липса на платена такса. „Аз не изпращам представители в съда, изпраща ги БАБХ. Делото не е загубено", каза министърът. И обясни, че квитанцията, за която се твърди, че не е била платена, се жали в съда.  

ОЩЕ: Освобождаването на Христо Вълчанов няма общо със сигнала на ПП до ДАНС

Явор Гечев обвини ПП, че си правят PR с "Капитан Андреево" за сметка на държавата

PR-ът, който си правят от "Продължаваме промяната" с "Капитан Андреево" е за сметка на държавата. Това каза служебният министър на земе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Парламентът прие задължителна...
Доц. Наталия Киселова: Отлагането...
Сезонът на "борисовките": защо...
Милен Керемедчиев: Със сигурност...
Владислав Панев: Европейската...
Румен Гечев: Не споделяме с ДПС...
Иванов: Разговорите с "Продължаваме...
Иван Таков: Дългът на "Топлофикация...
"Копейкин се е провалил като баща":...
Financial Times: Изборите през...
Политолог: Изборите ще бъдат...
И "Зелено движение" подкрепи...

Последни новини