НА ЖИВОВойната в Украйна

Ген. Румен Миланов: Наркотикът като уповайщо вещество зад волана набира скорост

997

Наркотикът като упойващо средство зад волана все повече набира скорост. Това заяви бившият началник на НСБОП и НСО генерал Румен Миланов пред bTV за тежката катастрофа на Околовръсното шосе в София

По думите на Миланов големият проблем е, че изпуснахме да контролираме процеса с дрогираните шофьори зад волана. Това стана едно социално мнение и позиция, че може да се използва, но наркотиците генерират огромни черни средства и съсипват нашите деца, каза ген. Миланов.

Контролът го изпуснахме от гледна точка на семейството. Ние искаме учител да възпитава детето, а не родителите да го правят, отбеляза Миланов и добави, че в момента сме в пик на наркоупотребата и подобни случаи ще има още. 

Според генерал Миланов проблемът има име, фамилия и адрес, като трябва извършителите на нарушения, да бъдат търсени от полицията. Трябва да се насочат към тези, които са рецидивисти на пътя, категоричен бе той. 

„Отидеш ли в състоянието да разчиташ на рефлекс и умения при високата скорост на пътя, това само по филмите го има. Спасението от тежката катастрофа е по-ниската скорост“, уточни Миланов. Полицията трябва да действа системно срещу нарушителите на пътя, но трябва да се насочат към тях. Има много почтени хора на пътя и те трябва да се уважават, каза още ген. Миланов. 

Прочетете още по темата: Шофьорът, предизвикал катастрофата на Околовръстното, е употребил кокаин и алкохол

От 3 до 15 г. затвор грозят шофьора, обвинен за тежката катастрофа на Околовръстното шосе в София

От 3 до 15 г. лишаване от свобода грозят шофьора, обвинен за причиняването на тежката катастрофа на Околовръстното шосе в София, при ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Крими

Джип на жандармерията катастрофира...
Пет автомобила се сблъскаха във...
Бивш адвокат завлякъл своя позната...
Бракониери, добивали незаконно...
Глобиха двама мъже за ругатни...
Четирима са задържани след масов...
19-годишен облечен като жена...
Бивш депутат и адвокат предизвика...
Всички обвиняеми за взрив с 15...
Прокуратурата ще плати 150 000...
МВР към "Скай нюз": Не са произвеждани...
Полицейска кола блъсна дете в...

Последни новини