НА ЖИВОБроят на жертвите на земетресението в Турция и Сирия расте

General Motors превръща култови модели в отделни марки

1744

Американският производител General Motors иска да се възползва от популярността на някои от най-известните си модели, като ги превърне в отделни марки, които ще останат част от концерна. За подобни намерения спрямо култовия Chevrolet Corvette се говори от доста време, а сега се твърди, че същото ще се случи още с Chevrolet Camaro и Cadillac Escalade.

Ръководителите на GM са на мнение, че би било по-разумно да съсредоточат усилията си върху марката Escalade, вместо да се опитват да преоткрият бранда Cadillac като цяло. Поради това се говори, че повече модели Escalade ще се присъединят към пълноразмерния SUV и неговия вариант с дълга база през следващите години.

Първият нов член на семейството Escalade се очаква да приеме формата на по-малък триредов кросоувър, който може да се конкурира с бъдещия модел с три реда седалки на Porsche, който се разработва в момента и ще бъде насочен основно към пазарите в САЩ и Китай.

Преминавайки към Chevrolet Camaro, шестото поколение на легендарната „масъл-кар“ беше надминато по продажби от съперниците Ford Mustang и Dodge Challenger, но историческото име все още запазва своята стойност. Това накара GM да обмисли използването му за цялата си гама от спортни модели в ерата на електрификацията.

Очевидният избор за гамата на Camaro е спортен кросоувър, който ще се предлага както с две, така и с четири врати. Ще има и изцяло електрическо купе с разположение на седалките 2+2, което може да получи и версия „кабриолет“. След това се говори за водеща спортна кола, която може да бъде механично свързана със следващото поколение Corvette, макар и с напълно преработена каросерия, за да отразява ценностите на Camaro.

90-годишен ветеран от ВВC си купи Chevy Corvette C8

Ветеран от военно-въздушните сили на САЩ си направи подарък за 90-ия си рожден ден, като си купи чисто нов червен Chevy Corvette Stingr...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Авто

Американската полиция иска да...
Шефът на Citroen предрече изчезване...
Как най-лесно се стартира двигателя...
Пазарът на автомобили в Китай...
Кои повреди по окачването водят...
BMW патентова външен освежител...
На колкото време се сменя антифриза...
АвтоВАЗ купи завода на Nissan...
Как да не трябва да загрявате колата...
Как изглеждат слънчеви очила...
Китай с цел да електрифицира обществения...
На какво се дължат външните шумове...

Последни новини