НА ЖИВОВойната в Украйна

Георг Георгиев: За ПП най-важна е кампанията за предсрочните избори, които предизвикват

895

Нашите политически противници в яростта и в амока, в който изпаднаха, пропуснаха същинските дебати в пленарна зала. Не съм сигурен, че те изобщо разбираха какво гласуват, дори във времето, в което малцина от тях присъстваха в зала. Това каза пред БНТ Георг Георгиев от ГЕРБ.

Той обвини "Продължаваме промяната", че изпадат в истерия в кулоарите и каза, че това, което се случва не кореспондира с думите им. "Те излъгаха по най-безобразен начин. Излъга във Фейсбук и депутатът Христо, че се отменя видеонаблюдението. Не само, че ще има видеонаблюдение, но ще има и видеозапис", каза Георгиев.

За внесения и отменен текст за сканиращите устройства заяви, че ДБ и ПП са изпаднали в истерично състояние, което не им е позволила да разберат за какво става дума. "Всички разбраха, че тази идея имплементира в себе си всички техни желания. Всичко, което те направиха, е поредният опит да се саботира дебатът в пленарна зала. В момента, в който имаха реалния шанс за 100% машинно гласуване, по модела на САЩ и западните държави, ПП се провалиха - излязоха и започнаха да крещят по кулоарите. За тях най-важното е кампанията за предсрочните избори, които предизвикват", каза още той.

По думите му мнозинството иска смесеното гласуване - машинно плюс хартиено. Това отразява реалните нагласи на хората. "Институциите трябва да работят с мнозинство и диалог, а не както е решил Кирил Петков, който не разбира и една трета от нещата, които се случват в тази зала, но излиза, говори, създава внушения, лъже откровено понякога, но смятам, че доста често той не знае какво говори, заради което се получават дисонанси в изявленията и това, което правят те в залата. Ако ПП продължат да саботират процеса, има риск заседанието тази вечер да се проточи", категоричен бе Георгиев.

ГЕРБ обвиниха ПП в спекулация с текстове от изборното законодателство (ВИДЕО)

ГЕРБ обвиниха "Продължаваме промяната" в спекулация. Причината е гласуването на текстовете от изборното законодателство, с които се пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Кирил Петков: ПП и ДБ са само ядрото...
В последните минути: НС осъди...
Кой е Найден Тодоров - новият служебен...
Официално е утвърдено новото...
Виолета Комитова: "Български...
Надежда Нейнски настоя за геополитическо...
Депутат от БСП отрече да има коалиция...
Арх. Иван Шишков: Влязохме във...
Христо Иванов: Заради Алексей...
Георги Георгиев: Погубването...
Президентът на Унгария идва на...
„Мини Марица-изток“ получи от...

Последни новини