Георг Спартански: Сигналът за купувани гласове в моя полза е чудовищна манипулация

3299
Георг Спартански: Сигналът за купувани гласове в моя полза е чудовищна манипулация
Снимка: actualno.com/Ангел Атанасов
„Сигналът, че са били купувани гласове в моя полза е чудовищна манипулация, която цели определени внушения. Аз съм в светлината на обществените прожектори от 20 години. Моето семейство и аз сме почтени хора. За 20 години нито веднъж не съм си позволил да извърша нещо в противоречие със закона. Под достойнството ми е да обяснявам, че не съм камила, че не съм човекоядец и че нямам сестра – имам брат.“ Това заяви пред изборната секция, в която гласува, кандидатът за втори кметски мандат в Плевен Георг Спартански, издигнат от инициативен комитет. Днес той се явява на балотаж срещу Мирослав Петров.

„Доказването на такива престъпления като купуване на гласове е работа на правоохранителните институции и аз се надявам, че най-после това ще се случи. Вече 30 години ги чакаме да си свършат работата. За съжаление виждаме една постоянна практика – хващат се няколко „дребни рибки“, които подписват споразумения за символични наказания. Тази практика си продължава, а хората се обезверяват и не виждат смисъл да подават гласа си за който и да е, след като купеният вот буквално манипулира резултатите. Само активно масово гласуване ще нулира или ще намали купения вот и ще покаже една по-истинска картина на реалните резултати“, каза още Георг Спартански.

Ниска избирателна активност в страната към 10 часа

Към 10 часа избирателната активност на втория тур на местните избори е 7,14 процента, съобщиха от Централната избирателна комисия. Към ...

Според него борбата с купения и корпоративния вот на избори у нас се води само на приказки и вместо да намаляват, тези престъпления се увеличават. „Този проблем може да бъде обяснен по два начина – или с невъзможност и некадърност на държавните институции да се справят с купения и с корпоративния вот, или с нежелание да го направят. Ако е второто, това говори много лошо за държавата. Защото показва съглашателство с тези, които извършват тази отвратителна практика. Това не е просто престъпление срещу основни конституционни права на гражданите. Това е деградация на политическата система. По този начин хората се отвращават от политиката. И това отговаря на въпроса защо все по-малко граждани считат за нужно да употребят правото си на глас“, смята Георг Спартански.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители