НА ЖИВОВойната в Украйна

ГЕРБ обвиниха ПП в спекулация с текстове от изборното законодателство (ВИДЕО)

1880

ГЕРБ обвиниха "Продължаваме промяната" в спекулация. Причината е гласуването на текстовете от изборното законодателство, с които се предвиждаше само хартиено гласуване на местните избори и отчитането на бюлетините със скенери, което в крайна сметка не беше прието от пленарната зала. То обаче доведе до напускането на залата от страна на "Продължаваме промяната" и "Демократична България". 

ОЩЕ: Обрат: Няма да се гласува само хартиено на местния вот

"Вероятно се налага някакво обяснение на движението навън и навътре на колегите от "Продължаваме промяната", което те може би няма да ви дадат. Истерията стигна до такива размери, че вече откровени лъжи и спекулации се ползват, за да може една групичка от "Продължаваме промяната" да се обявява за драматични протестни действия. Едва ли не демокрацията е похитена. Трябва да изясним нещо. Това, че се спекулираше в пленарна зала и извън нея в социалните медии в един текст, който не беше нито окончателно приет, нито окончателно гласуван, за пореден път показа аматьорската несъстоятелност на "Продължаваме промяната". Те вече са вътре в пленарната зала, защото разбраха, че този път спекулациите им няма да се увенчаят с успех", каза още тя. 

Според нея на "Продължаваме промяната" им е трябвала бомба и след като номерът им не е минал, отново са в залата. 

От своя страна Томислав Дончев от ГЕРБ коментира, че колегите му в центъра на залата неведнъж са демонстрирали когнитивните дефицити.

"Случаят обаче не е такъв. Според мен това си беше целенасочена спекулация едно нещо да бъде представено като друго", смята Дончев. 

Според него по-същественото е, че това е ярко доказателство, че "Продължаваме промяната" са в предизборен режим за разлика от ГЕРБ. 

Тома Биков от ГЕРБ отбеляза, че реакцията на "Продължаваме промяната" е ексцентрична.

"Този текст не беше гледан преди четири секунди или преди десет минути. Той е минал през правната комисия", коментира Биков. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Официално е утвърдено новото...
Виолета Комитова: "Български...
Надежда Нейнски настоя за геополитическо...
Депутат от БСП отрече да има коалиция...
Арх. Иван Шишков: Влязохме във...
Христо Иванов: Заради Алексей...
Георги Георгиев: Погубването...
Президентът на Унгария идва на...
„Мини Марица-изток“ получи от...
Петър Стоянов: Сблъсъци по време...
БСП и Възраждане не приеха Гладомора...
И в предпоследния си ден депутати...

Последни новини