НА ЖИВОВойната в Украйна

ГЕРБ все още се надяват да получат подкрепа от ДБ за правителство

1329

Ако трябва, ще внесем и кабинет на малцинството. Най-вероятно няма да бъде подкрепен. Надявам се да надделее разумът. Подкрепа няма да дойде от „Възраждане“. Надяваме се да дойде от „Демократична България“. Погледнете колко пъти сме внасяли идентични предложения с тях. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева в ефира на bTV.

„Отговор на въпроса дали Десислава Атанасова ще е предложението ни за министър-председател ще има в понеделник“, каза тя.

„Ще направим всичко възможно да има кабинет. Неслучайно правим компромиси. Дадохме пропорционална възможност и за ръководства на комисии“, обясни Захариева.

Относно връщането на смесеното гласуване тя заяви, че флаш паметта се записва и тя се предава в Централната избирателна комисия (ЦИК). „Всеки може да провери резултатите“, посочи тя.

„Ние спечелихме изборите при изцяло машинно гласуване. Смешни са аргументите на „Продължаваме промяната“, че си купуваме избори. Нямаме никакво притеснение от машините и това са спекулации“, допълни Захариева.

По отношение на спирането ни за влизане в Шенген, Захариева каза, че бившият премиер Кирил Петков е обяснявал в цяла Европа, че в България е много зле и това е дало аргумент на Нидерландия. „Така не се прави външна политика. Петков се хвалеше, че е голям приятел с Рюте. Защо не успя да го убеди?“, посочи бившият министър на външните работи.

„Аз не разбирам позицията на Нидерландия. Трябва всички да се обединим и да убедим Нидерландия и Австрия. Разбирам, че президентът трябваше да реагира и той реагира правилно“, подчерта тя.

ОЩЕ: ГЕРБ ще предложи Десислава Атанасова за премиер

Екатерина Захариева: "Продължаваме промяната" създадоха кризите

"Продължаваме промяната" създадоха кризите. Това каза в ефира на "Тази неделя" по бТВ водачът на листата на ГЕРБ - СДС в Пазарджик...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Кристиян Шкварек: Кристиян Шкварек:...
Донев: Честите изборите да не...
Донев: България никога не е била...
Донев: ЕК ни благодари за помощта...
Борисов скърби за жертвите след...
Корнелия Нинова обсъди с клуб...
НДСВ ще прескочи бариерата за...
Иван Шишков: Служебното правителство...
"Положението е 0:0 след дузпи":...
Демерджиев: Поисках Скопие да...
Карадайъ: ДПС сме съпричастни...
Политолог не изключва втори парламентарни...

Последни новини