НА ЖИВОВойната в Украйна

Германия стимулира с 1 млрд. евро производството на батерии за електромобили

10664

Правителството на Германия взе решение са отдели 1 млрд. евро за консорциум, който има намерение да започне да произвежда акумулаторни батерии за електромобили. Част от инвестицията ще бъде насочена за изследване и разработка на нови технологии, като целта е да се намали зависимостта на германските автомобилни производители от доставчици на батерии от Азия.

С развитие на производството на батерии в цялата страна правителството ще създаде нови работни места, чийто брой започна да намалява, след като повечето автомобилни компании намалиха двигателите с вътрешно горене. Оказва се, че Германия е прекалено зависима от автомобилната индустрия, която на свой ред зависи от двигателите с вътрешно горене. А това може да доведе до сериозни финансови загуби за бъдеще.

Съобщава се още, че немските производители, сред които основна роля играят Volkswagen и Daimler, вече преговарят с различни местни компании за построяването на завод за произвоство на батерии в изочната част на Германия. Сред компаниите, с които се водят разговори, са ARTA Microbattery, Ford-Werke GmhB и химическият гигант BASF.

Повечето експерти са на мнение, че инициативата на правителството на Германия е доста закъсняла. Причината е, че Европа сериозно изостава от Азия, където гиганти като LG Chem и Samsung SDI отдавна произвеждат батерии за автомобилни производители от цял свят. А китайската компания Contemporary Amperex Technology вече е и най-големият производител на батерии за електромобили в цял свят.

Електромобилите в Европа се увеличават, но още са доста малко

Броят на електромобилите в Европа през първото полугодие на 2018 г. надхвърли 1 милиона, а в края на годината се очаква по пътищата на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Авто

Шефът на Ford стресна сериозно...
General Motors превръща култови...
Властите в Австрия: превишаваш...
Ford е начело в Топ 10 на „Произведено...
Toyota уволнява всички служители...
Защо колата не загрява дълго време...
Китаец се оказа заложник на колата...
Защо ръчната спирачка не трябва...
Какви коли предпочитат съвременните...
Първият безпилотен шатъл за доставки...
Съд глоби Uber с 14 милиона долара...
Старият Mercedes на Диего Марадона...

Последни новини