ГХИ: Ето какво трябва да знаете за тази супер храна

11845
ГХИ: Ето какво трябва да знаете за тази супер храна
Снимка: Pexels

Тъй като хората все повече започват да се грижат за здравето си, те прибягват до по-здравословни алтернативи и премахват всичко, което е определено като нездравословно. Оттогава консумацията на ГХИ се превърна в тема на дебати за любителите на здравето.

Аюрведа разглежда чистото ГХИ като най-чистата същност на земния елемент, което го прави неизбежна част от древната медицинска наука. Ако се чудите дали да включите ГХИ във вашата диета, ето какво трябва да знаете за него. 

Десет храни, които ще те направят по-красива

Всяка жена мечтае да бъде по-красива. Полага много и ежедневни усилия за това. Имаме обаче една добра новина - можете да се разхубавява...

ГХИ се преработва трудно от организма

ГХИ е един от малкото продукти с естествена маслена киселина, която има потенциала да стимулира имунния отговор за намаляване на възпалението и подпомага правилното усвояване на храната. Регулирайки движението на червата, ГХИ помага при запек. Според Аюрведа кравето ГХИ смазва храносмилателната система и помага на стомашните киселини да поддържат и възстановяват лигавицата на стомаха, като по този начин подпомага храносмилането и поддържа здравето на червата.

От ГХИ се пълнее

Повечето хора, които искат да контролират теглото си, избягват употребата на ГХИ, защото се страхуват, че ще напълнеят. Но самият факт, че конюгираната линолова киселина в ГХИ подпомага загубата на тегло, разрушава често срещания мит за ГХИ и килограмите. Добавянето на чаена лъжичка ГХИ към вашата диета може да ви отърве от упоритите мазнини в областта на талията и бедрата.

ГХИ не е полезно за сърдечно болни

Учени казаха кои храни са като НАРКОТИК за тялото

Група изследователи от Австралийския национален университет установиха, че яденето на бърза храна допринася за преждевременното стареен...

Снабден с витамин А, Е, D и цяла гама антиоксиданти, ГХИ е мощна хранителна съставка, която предотвратява появата на сърдечни заболявания, намалявайки нездравословните нива на холестерол и калциевите отлагания в артериите. Диетичното ГХИ може да намали общите нива на холестерола с 10-25 процента в серума и със 7-14 процента в чревните лигавични клетки, поради което ГХИ е по-добра алтернатива на зехтина, фъстъченото масло, маслото и т.н.

Готвенето с ГХИ е вредно за здравето

Високата точка на пушене предотвратява превръщането на добрите мазнини в свободни радикали, които водят до възпаление и увреждат сърдечното здраве. ГХИ има относително висока точка на дим (около 250 градуса по Целзий), отколкото много масла, поради което се счита за най-безопасната среда за готвене и отличен избор за пържене и пържене.

ГХИ може да бъде токсично

Когато се консумира в умерени количества и според хранителните препоръки, ГХИ предлага много ползи за здравето. Консумирането на ГХИ засилва детоксикацията на канцерогена и намалява шансовете за растеж на рак, като по този начин намалява риска от рак. Служейки като агент, който метаболизира и балансира нивата на глюкоза, той стимулира производството на инсулин, който помага за контрол на диабета. Приемането на две чаени лъжички ГХИ също помага за регулиране на хормоналния баланс при жените и подобрява качеството и подвижността на сперматозоидите при мъжете.

Пречистваща диета, с която можете да свалите 10 килограма

Изолацията вкъщи, отминалите празници и повечето храна неминуемо са  ви донесли поне няколко килограма отгоре. Ако искате да помог...

Освен огромните хранителни ползи от ГХИ, то също така подобрява вкуса, доставяйки богат вкус на ястията. Така че, не забравяйте да ядете поне две чаени лъжички ГХИ, за да поддържате цялостното си здраве.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com