НА ЖИВОВойната в Украйна

Глас от БСП: Конспирация е, че машините са виновни за лошите ни изборни резултати (ВИДЕО)

11385

В никакъв случай не смятам, че проблемът е само в машинното гласуване. Лично не вярвам в такива конспиративни теории, че машините влияят на резултата. Давам пример - там, където имаме добре работещи организации и кметове резултатите са добри. На миналите избори в община Дряново БСП беше първа политическа сила с 27% резултат. Това каза в Студио Actualno, настоящ кметът на Дряново Трифон Панчев, който е бивш член на Изпълнителното бюро на БСП.

Припомняме, че вчера Народното събрание прие спорните промени за връщане на хартиената бюлетина, които бяха заложени в проект за промени на Изборния кодекс, внесени именно от депутати от левицата. Малко след полунощ, след като в пленарната зала прозвуча химнът на България, с гласовете на трите партии от т.нар. "хартиена коалиция" - ГЕРБ, ДПС и БСП, машините за гласуване се превърнаха в принтери на хартиени бюлетини.

Според Панчев обаче това няма да доведе до ръст в броя на гласовете за БСП, защото проблемът не е в машинния вот.

"В Дряново сме първи. Това означава, че има как да сме първа политическа сила, но зависи от работата на местните организации, водачите на листи и националната политика, която се води от партията", категоричен е той.

По думите му фактите показват, че от избори на избори избирателната активност намалява. "Ние трябва да си отговорим: “Какво ние правим грешно за да бъдат все по-ниски резултатите?” За мен причините са много, със сигурност ръководството не може да избегне от отговорност, че се води някаква грешна или неразбираема политика за нашите избиратели. Нашите симпатизанти не отиват до урните и не гласуват за нас", каза още Панчев.

На въпрос къде са младите лица в БСП, той каза:

"Наскоро имаше младежки национален съвет, на който се чуха остри позиции и изказвания във връзка с това, което се случва и най-вече срещу водената от ръководството политика. Т.е. младото поколение в партията има по-различно мнение от ръководството в момента и може би това една от причините да имат по-малка възможност за изява, дори в медиите. Партията се е ограничила до едни 10 “говорители”, които ги виждаме по всички телевизии, които повтарят това, което излиза от изпълнителното бюро на БСП."

В останалата част от разговора ще разберете:

Какви са постиженията и предизвикателствата пред Дряново? 

Финансовата децентрализация и мандатността на кметовете - през погледа на един кмет.

Вижте видеото!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

РСМ обвини България за случилото...
Христо Иванов: ДБ не може да направи...
Кирил Петков: На РСМ трябва да...
Отложи се заседанието на Националния...
Иван Христанов напуска "Продължаваме...
Сачева за Морфов: Големият талант...
Биков: Евгени Будинов е отстранен...
Шишков: Попадаме в капан и той...
Митов: Няма нищо ненормално,...
Симеон Славчев: Партия МИР ще...
Иван Костов: Радев говори като...
Заместник-министър: Променяме...

Последни новини