Готвач: Ще забравите за беленето на чесъна, ако направите това с него

25325

Чесънът е чудесна съставка, която придава вкус на вашите ястия. Но също така може да бъде вид болка при обелване. Когато най-накрая успеете да премахнете част от кожата, останалата част от нея просто няма да помръдне и цялата се забива под ноктите ви, което кара ръцете ви да миришат с дни. Е, стига толкова! Защото този лесен трик ще ви помогне да обелите скилидките чесън.

Нож

Всичко, от което се нуждаете, е нож. И тъй като вероятно вече имате един под ръка, докато правите вечеря, този трик ще ви бъде лесно да опитате. Просто поставете скилидката чесън върху дъска за рязане. Най-добрият начин да направите това е да го поставите отстрани. След това поставете плоската част на ножа върху скилидката и като внимавате пръстите ви да не се доближават до ръба, натиснете ръката си върху него. Добавете малко сила към него, докато усетите как карамфилът се пука. Тогава можете да свалите ножа. Кожата на чесъна ще се е напукала и ще можете лесно да напипате всички части без никакво разочарование или гняв!

Домашна пица по български - с лютеница и малко съставки

Цяла луковица

Ако планирате да направите голяма вечеря и трябва да използвате цялата луковица, може да ви се стори като скучна работа да обелите всички скилидки една по една. За щастие има трик и за това. Според olicares.barce в TikTok можете да приложите трика с ножа и върху цяла крушка. Просто трябва да разрежете луковицата наполовина (хоризонтално), да я поставите върху дъска за рязане с отрязаната част надолу и да я ударите цялата със страната на голям нож. Добавете малко натиск, ако е необходимо и готово! Всички скилидки ще са паднали от кожата си и можете да продължите да правите вкусна храна за всичките си приятели и семейство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Полезно

Кои са най-добрите напитки за...
Как само с 1 грейпфрут може да пречистите...
Лекар обясни защо е толкова полезен...
Дар от природата, който смазва...
Спрете да правите тези неща, ако...
Това е ядката, която изостря паметта...
Подуване на горния клепач - симптом...
5 големи промени в здравето при...
Лекар разкри защо се появяват...
Важен кръвен маркер - открива...
Лекар: „Ако усещате постоянно...
Диети при разстроен стомах...

Последни новини