НА ЖИВОПравителството въвежда механизъм за контрол на цените

Граждани искат ефективни присъди за насилниците на животни

1632

Граждани искат насилниците на животни да бъдат наказвани с ефективни присъди. Подготвят и петиция. Идеята е на адвоката  Мариета Караджова, която е скандализирана след случая на изтезаваното куче „Мечо”.

„Аз мога да кажа от юридическа гледна точка и като гражданин, че според мен обществото натрупва една особена нетърпимост в тази посока. Хората започват да осъзнават, че насилието над животни, е ужасно свързано и с насилието срещу хора. И  надявам се, че това е един сигнал, че започваме да развиваме едно адекватно българско общество”, коментира Мариета Караджова, цитирана от Нова телевизия.

Случите с насилие възмущават не само с жестокостта, но и с липсата на желание  на институциите, да се справят с този проблем, коментира природозащитникът Явор Гечев. „Във времето назад периодично има случаи с насилие над животни, които стават нарицателни за несправедливостите в обществото ни, които засягат най-уязвимите и стават нещо като събирателен образ. Спомняте си кучето Мима, което беше намерено с отсечени крачета ”, обясни Явор Колев.

Петиция с искане за затвор и уволнение на доцент заради зверства с животни

Затвор и уволнение на доц. д-р Андрей Куртенков за насилие над животни искат с петиция близо 3 000 души (към момента на публикуване на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Кой има имен ден днес, 8 февруари...
Най-важното за деня, 7 февруари...
Медици от "Спешна помощ" заминават...
Прогноза за времето - 8 февруари...
Млада българка, майка на две малки...
Бившият шеф на АЕЦ "Козлодуй":...
Ицо Хазарта за обжалваната поръчка...
Вальо Топлото е окончателно оправдан...
Експерт: Сградите в София ще издържат...
Fixeez с Marvel Спайдър-мен,...
Пламен Бобоков ще съди България...
Времето утре - 8 февруари 2023...

Последни новини