Григор Димитров се завръща на Sofia Open

2003
Григор Димитров се завръща на Sofia Open
Снимка: Getty Images

Григор Димитров ще играе на Sofia Open 2022! Голямата българска звезда на световния тенис е потвърдил своето участие на турнира от сериите ATP 250 в "Арена Армеец" от 25 септември до 2 октомври.

"Много съм развълнуван, че отново ще играя у дома и съм щастлив, че ще участвам на Sofia Open. Пазя невероятни спомени и страхотни емоции от 2017 година. Да усещам тази толкова силна подкрепа от вас - българските фенове, беше много вълнуващо. Самото излизане на корта пред пълната зала е неописуемо изживяване и спомен за цял живот. Прекрасно е, че ще го изживеем отново. Очаквам с нетърпение да ви видя в "Арена Армеец". Ще се видим скоро", заяви шампионът от 2017 г., цитиран от организаторите на надпреварата.

Най-добрият български тенисист в историята е номер 19 в света в момента. Той не е играл в София от 2017 насам. Контузии, както и промяна в датите заради пандемията от коронавирус спряха Димитров от участие на турнира на родна земя през 2018 и 2020 г.

Григор Димитров върза геврек на Тийм и във втория сет се отказа

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров започна брилянтно звездния си дуел с Доминик Тийм в Уинстън-Сейлъм, размазвайки го ...

"По предложение на Григор Димитров и в интерес на българските фенове, които искат да го гледат на живо в битката да спечели отново турнира на родна земя,  промоционалната оферта за 20% намаление на билетите за Sofia Open 2022 ще бъде удължена с още два дни - до полунощ на 30 август. Пропуските ще са на редовна цена от 31 август", обявиха организаторите. Билетите за седмото издание на тенис турнира в София са в продажба – онлайн на Eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.

Sofia Open отново се превръща в един от най-силните турнири от сериите ATP 250, а българската публика ще има шанса да гледа на живо сериозен брой от най-добрите тенисисти в света.

На Sofia Open 2022 ще играе италианската сензация в тениса и двукратен шампион в „Арена Армеец“ Яник Синер. Участието си потвърди и един от най-големите шоумени в тура и финалист от миналогодишното издание – Гаел Монфис.

В България пристига и носителят на три титли от „Големия шлем“ Стан Вавринка. Шампионът от последния "Мастърс" в Монреал и актуален номер 14 в света Пабло Кареньо Буста също ще се бори за трофея на българска земя. В София ще видим и още една италианска звезда на бъдещето и актуален член на топ 30 в света – Лоренцо Музети, спечелил наскоро титлата на ATP 500 турнира в Хамбург.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

След нощно парти: Григор и гореща тенисистка отпрашиха с Ламборгини (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста в тениса

Стефанос Циципас разби Каспър Рууд и триумфира в Монте Карло (ВИДЕО)

18-годишният Илиян Радулов е на 1/2-финал на ITF турнир в Испания

Джокович разкри "тайната" да е номер 1 в света дори и на 37 години

Сумата, която спечели Григор Димитров от Мастърса в Монте Карло

Григор Димитров изпусна два мачбола и отпадна от 7-ия в света в Монте Карло (ВИДЕО)

Гришо взе двудневния си мач с Кецманович и се класира на 1/8-финалите в Монте Карло (ВИДЕО)

Новак Джокович посочи един турнир като цел №1 за 2024 година

Дъжд спря Григор Димитров да приключи Кецманович в Монте Карло (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com