НА ЖИВОВойната в Украйна

Гръцкият премиер се срещна с японския престолонаследник в Токио

582

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис се срещна днес с престолонаследника на Япония принц Акишино в Токио. Център на дискусията им бяха предизвикателствата, свързани с измененията на климата и зеления преход, предаде агенция АНА-МПА.

По време на срещата Мицотакис представи инициативите на Гърция като „GR-еко острови", която има за цел да превърне малките несвързани острови на страната в модел на зелена икономика, енергийна независимост и цифрови иновации. 

На срещата премиерът Мицотакис и принцът на Япония Акишино бяха съпроводени от съпругите си.  

По-рано през деня премиерът се срещна с председателя на Камарата на представителите Хироюки Хосода. На срещата беше обсъдена волята за надграждане и разширяване на двустранните отношения във всички области, както и положителното представяне на гръцката икономика и възможностите, които съществуват за японския бизнес. 

Тема на разговора бяха и събитията в Украйна, международните и регионални въпроси, както и сътрудничеството на Япония с евроатлантическите институции. Мицотакис подчерта, че ревизионизмът и насилствената промяна на границите не могат да бъдат толерирани. Във връзка с "турските провокации" той повтори позицията на Гърция, че добросъседските отношения и международното право са единствената основа за решаване на споровете между държави. 

Президентът на Кипър идва на посещение в Гърция

Посещение в Атина ще направи в сряда президентът на Република Кипър Никос Анастасиадис. Според съобщението на кипърското президентство ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Азия

Над 150 000 души протестираха...
Незабрадените иранки - без паспорт...
Свобода в кафез: Социалистическата...
Глас от Северна Корея: Зеленски...
Над 20% от производството на храни...
ООН настоя за спешно репатриране...
Десетки ранени при тежка катастрофа...
Ново земетресение от над 4 по Рихтер...
Китай предупреди: Япония вреди...
35 тела бяха открити в кладенец...
Израел нанася още удари близо...
Турският парламент ратифицира...

Последни новини