НА ЖИВОВойната в Украйна

Хартиената бюлетина влиза в Конституцията, веднъж завинаги и да няма сакатлъци - амин

7799

Хартиената бюлетина ще бъде вписана в Конституцията. Кореспондентът ни по конституционните въпроси - човек, който обикновено стои без работа - докладва голямата новина днес. Това се случи след задълбочени парламентарни сондажи и разговори под сурдинка в евтин стол и обилно, предразпологащо разкриването на партийни тайни, плющене. 

ГЕРБ, БСП и ДПС са планирали свикването на Велико народно събрание, за да впишат хартиената бюлетина веднъж завинаги със специален текст. Добрахме се и до самата конституционна поправка. Ето какво гласи тя, в прав юридически текст:

Чл. 170

Хартиената бюлетина е единственият надежден източник за демократично провеждани избори в република България.

ал.1. Това се прави, за да няма сакатлъци. 

ал.2. За сакатлък се приема всякакъв друг вид гласуване (машинно, електронно, с пръстов отпечатък, лицево разпознаване), което се опитва футуристично да измести хартиената бюлетина. Всички технологии се наричат "машините на Мадуро", тоест дяволски изобретения, способни да разрушат Гутенберговата бюлетина. 

ал.3. Печатането на хартиена бюлетина ще се провежда в Костинброд. Както и кой където свари. 

Настоящата конституционна поправка въвежда хартиената бюлетина за неограничено време в бъдещето. Това се прави, за да не става така, че непрекъснатият технологичен напредък, който понякога дава плодове и по далечния български фланг, да създава обструкции на ГЕРБ, БСП и ДПС, които също както технологичния напредък, смятат да напредват.

Затова хартиена бюлетина се вписва в Конституцията завинаги, вовеки веков, докато свят светува, за многая лета и като цяло - Амин. 

Както се вижда от изрядния юридически текст, той не би могъл да създаде каквито и да било възражения в Конституционня съд, коментират запознати с конституционните въпроси хартиени експерти. 

Очаква се Великото народно събрание, което да въведе ключовата промяна в Конституцията, да бъде поне толкова зрелищно, колкото предишното. Депутатите също така са преценили, че не трябва да има поколения, които да не са били свидетели на поне едно Велико народно събрание, и понеже сега са се навъдили нови генерации, не искат да ги лишат от това удоволствие, само защото ползват Тик Ток. Цари и масов ентусиазъм от това, че двойният брой депутати, необходим за свикването на ВНС, ще създаде условията за създаване на още по-добри бизнес отношения в политиката, в смисъл на това, че някой извършва незаконна дейност, за която получава чадър, а онзи, който е вдигнал чадъра, получава процент от незаконната дейност - това се знае. 

В парламентарният стол напрежението е повишено, тъй като доставките на консумативи трябва да бъдат удвоени, докладва още кореспондентът по конституционните въпроси, нелош човек. Той силно се надява, че след като Велико народно събрание поискаха Яне Янев, Марешки, Стефан Софиянски, Слави Трифонов и като цяло всеки втори революционно настроен спрямо конституцията тип, най-накрая ще се случи нещо интересно.

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Актуално

Другари, бдете! Явно си нямате...
Да кръстим клуба "Лопе де Вега",...
Със спонсор всеки може! Дори и...
Шарлатани и изчегъртвания...
Президентска република в 7/8-и...
Кога ще ни дойде акълът в главата...
Среща има - лидери няма. Рекордно...
Слуги на народа: Аналоговите...
Как ще протекат дискусиите по...
Как "Има такъв народ" се превърна...
Ако Стефан Янев бе получил третия...
Като не щете да управлявате - бай...

Последни новини