Хартиената бюлетина влиза в Конституцията, веднъж завинаги и да няма сакатлъци - амин

8072
Хартиената бюлетина влиза в Конституцията, веднъж завинаги и да няма сакатлъци - амин
Снимка: БГНЕС

Хартиената бюлетина ще бъде вписана в Конституцията. Кореспондентът ни по конституционните въпроси - човек, който обикновено стои без работа - докладва голямата новина днес. Това се случи след задълбочени парламентарни сондажи и разговори под сурдинка в евтин стол и обилно, предразпологащо разкриването на партийни тайни, плющене. 

ГЕРБ, БСП и ДПС са планирали свикването на Велико народно събрание, за да впишат хартиената бюлетина веднъж завинаги със специален текст. Добрахме се и до самата конституционна поправка. Ето какво гласи тя, в прав юридически текст:

Чл. 170

Хартиената бюлетина е единственият надежден източник за демократично провеждани избори в република България.

ал.1. Това се прави, за да няма сакатлъци. 

ал.2. За сакатлък се приема всякакъв друг вид гласуване (машинно, електронно, с пръстов отпечатък, лицево разпознаване), което се опитва футуристично да измести хартиената бюлетина. Всички технологии се наричат "машините на Мадуро", тоест дяволски изобретения, способни да разрушат Гутенберговата бюлетина. 

ал.3. Печатането на хартиена бюлетина ще се провежда в Костинброд. Както и кой където свари. 

Настоящата конституционна поправка въвежда хартиената бюлетина за неограничено време в бъдещето. Това се прави, за да не става така, че непрекъснатият технологичен напредък, който понякога дава плодове и по далечния български фланг, да създава обструкции на ГЕРБ, БСП и ДПС, които също както технологичния напредък, смятат да напредват.

Затова хартиена бюлетина се вписва в Конституцията завинаги, вовеки веков, докато свят светува, за многая лета и като цяло - Амин. 

Както се вижда от изрядния юридически текст, той не би могъл да създаде каквито и да било възражения в Конституционня съд, коментират запознати с конституционните въпроси хартиени експерти. 

Очаква се Великото народно събрание, което да въведе ключовата промяна в Конституцията, да бъде поне толкова зрелищно, колкото предишното. Депутатите също така са преценили, че не трябва да има поколения, които да не са били свидетели на поне едно Велико народно събрание, и понеже сега са се навъдили нови генерации, не искат да ги лишат от това удоволствие, само защото ползват Тик Ток. Цари и масов ентусиазъм от това, че двойният брой депутати, необходим за свикването на ВНС, ще създаде условията за създаване на още по-добри бизнес отношения в политиката, в смисъл на това, че някой извършва незаконна дейност, за която получава чадър, а онзи, който е вдигнал чадъра, получава процент от незаконната дейност - това се знае. 

В парламентарният стол напрежението е повишено, тъй като доставките на консумативи трябва да бъдат удвоени, докладва още кореспондентът по конституционните въпроси, нелош човек. Той силно се надява, че след като Велико народно събрание поискаха Яне Янев, Марешки, Стефан Софиянски, Слави Трифонов и като цяло всеки втори революционно настроен спрямо конституцията тип, най-накрая ще се случи нещо интересно.

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com