НА ЖИВОВойната в Украйна

Хартиените бюлетини за вота в неделя дойдоха в Русе

910

Хартиените бюлетини, които ще бъдат използвани на вота в неделя, бяха доставени днес в Русе, предава БНР. Всички изборни книжа ще се съхраняват с постоянна полицейска охрана.

203 800 бюлетини за предстоящите на 2-ри октомври предсрочни избори за народни представители бяха доставени днес в Русе. Те бяха посрещнати от представители на Областната администрация и Районната избирателна комисия. Създадена е организация всички изборни книжа да бъдат предоставени на общините от региона в най-кратки срокове.

"Не очакваме да има проблем, въпреки че трябваше да заложим и едни 10% отгоре, които в последния момент ЦИК реши, че няма да залага. Смятам, че тези бюлетини ще бъдат напълно достатъчни, тъй като предполагам, че не бихме могли да постигнем 100-процентна избирателна активност".

Това каза председателят на Районната избирателна комисия Милена Хинкова и допълни, че до този момент разкритите постоянни секции в областта са 327, като в 290 от тях ще се гласува с електронно устройство.

Ден преди изборите се очаква да пристигнат 310 машини. Същевременно са разкрити и шест подвижни секции за хора с увреждания, а предстои да се организират и секции в болничните заведения и ареста.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Русе

Грейна коледната елха в Русе...
Благотворителна изложба в Русе...
Русенци превръщат сметище в гора...
Кметът на Русе ще запали светлините...
Проект търси бъдещи инженери...
Забраняват движението на товарни...
Кметът на Русе се срещна с посланика...
Звезди от социалните мрежи популяризират...
Окръжният прокурор в Русе за взрива:...
Гръмна цистерна до граничния...
Община Русе се включва в кампанията...
Община Русе закупи и достави жилищни...

Последни новини