НА ЖИВОВойната в Украйна

Hewlett Packard планира съкращения на 6000 служители

1093

Производителят на персонални компютри Hewlett Packard заяви, че ще съкрати до 6000 служители през следващите три години, заради спадът в световната икономика, поразил технологичния сектор в САЩ.

HP, която поддържа фонд работна заплата за около 61 000 души, заяви, че има за цел да осигури 1,4 млрд. долара годишни икономии до 2025 г., тъй като следва пътя на съкращаване на разходите на други технологични гиганти като Meta, Amazon и Twitter.

"Планът ще ни даде възможност да обслужваме по-добре клиентите си и да създаваме дългосрочна стойност чрез намаляване на разходите и реинвестиране в ключови инициативи за растеж, за да позиционираме бизнеса си в бъдещето", заяви главният изпълнителен директор на HP Енрике Лорес.

По-рано този месец Meta съобщи, че ще съкрати над 11 000 души от персонала си, а Twitter съкрати половината от своите 7500 служители само няколко дни, след като компанията беше поета от милиардера Елон Мъск в края на октомври.

"Това са най-трудните решения, които трябва да вземем, защото засягат колеги, на които много държим. Ние се ангажираме да се отнасяме към хората с грижа и уважение", заяви говорител на HP, пише БГНЕС.

HP, която произвежда компютърен хардуер и принтери, обяви плана за съкращения, след като съобщи за 11,2% спад на приходите до 14,8 млрд. долара за последното фискално тримесечие на 2022 г.

ОЩЕ: Amazon съкращава 10 000 служители

Илон Мъск започва съкращения на персонала в Туитър

Илон Мъск днес ще започне да съкращава служители на Туитър, твърди в. "Ню Йорк таймс", като се позовава на имейл, изпратен до цялата ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Компании

"Dell" съкращава около 6650 работни...
Китайски съперник на "Тесла"...
Форд започва производство на...
"Ryanair" отбелязва печалба,...
"Philips" съкращава нови 6 000...
Кирил Домусчиев в Midlands Voices:...
Разработчикът на ваксини BioNTecH...
Търговски център на Електрохолд...
Модерацията във Фейсбук за България...
Google съкращава 12 000 служители...
Анализ: Все по-млади хора заемат...
За 7-а поредна година Филип Морис...

Последни новини