НА ЖИВОВойната в Украйна

Хиляди норки плъзнаха в Северозападно Охайо, след като неизвестни нахлули във ферма и ги освободили

2156

Хиляди норки плъзнаха в северозападната част на щата Охайо, след като вандали нахлули във ферма, в която се отглеждат животни заради ценните им кожи, и освободили до 40 000 от клетките им, съобщават властите, цитирани от Ройтерс.

Животните, които избягали във вторник, пресичали близките пътища и много от тях били прегазени от преминаващи превозни средства, докато ловци преследвали друга част от бегълците, съобщават местни медии. "Делфос хералд" съобщи, че работниците във фермата, разположена в Хоугланд, са стреляли по животните, когато те бягали през имота.

Шерифът Том Ригенбах заяви в съобщение за медиите, че заподозрените са унищожили оградата и са пуснали на свобода между 25 000 и 40 000 животни от клетките им. Той заяви, че инцидентът се разследва като случай на вандализъм и проникване с взлом.

Той предупреди, че норките "са месоядни животни, които "редовно ловуват животни, по-големи от тях, и ги убиват". Той призова собствениците на жилища, птицевъдите и други да стоят настрана от животните и да повикат лицензирани ловци, които да ги залавят, пише БТА.

Във  Фейсбук местните жители заявиха, че магистралата в окръг Ван Уърт, на около 241 км северно от Синсинати, близо до границата с Индиана, все още е покрита с кръв от животни, които са били блъснати от автомобили и камиони.

През 2013 г. група, наричаща себе си Фронт за освобождение на животните, си приписва заслугата за освобождаването на норки от ферма в окръг Ван Уърт.

Въпреки това не е ясно дали тази група е участвала в освобождаването на норките във вторник.

ОЩЕ: Финландия ще ваксинира норки срещу коронавирус

Забраняват отглеждането на норки в България

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) забранява вноса и развъждането на норки заради вредата върху биоразнообразието, съобщи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Африка

Лукашенко пристигна на височайша...
ООН предупреждава за рекордни...
Израел атакува ивицата Газа...
12 деца починаха от мистериозна...
Над 1000 жертви на холера в Малави...
Инвестиции за милиарди и железопътни...
Марокански източник опровергава...
"Вагнер" с огромни печалби от...
Mомче застреля друго дете заради...
Висш командир на "Ислямска държава"...
Мъж на три съпруги от Пакистан...
САЩ и Япония с общи действия срещу...

Последни новини