Хитри трикове да удължим живота на дрехите

1127

Дрехите са не само необходимост, но и проява на чувството ни за естетика. Новите красиви модели, с които заменяме вече носени облекла, не е само заради това, че ни омръзват, но и защото губят яркостта на цветове и линията, която са имали при първото обличане.

Заради модата на новите дрехи, които сменяме всеки сезон, се появи свръх потребление на дрехи, а това пък замърсява сериозно околната среда. Купуваме и изхвърляме прекалено много дрехи и това е факт, който прави впечатление. Можем обаче да удължим живота на своето облекло, особено на това, което ни харесва и ни създава по-добро самочувствие. Ето някои трикове.

Дрехи в какви цветове трябва да носим според нашата професията

1.    Покупка на по-качествени дрехи - качествените дрехи са направени от по-добри материи, които не се разтягат, не избеляват, а това удължава живота им. Така не само човек носи облекло, което му стои добре, но и спестява доста разходи по непрекъснато закупуване на нови дрехи.

2.    По-рядко пране - може да изглежда напълно неприемливо да не се перат дрехите, защото това е против нормите на хигиената, но всъщност не всяка дреха се замърсява при едно носене. Добре е да се прецени доколко е правилно да се пере нещо според това колко е замърсено. Облеклата от деним например се цапат по-бавно и не е нужно да се перат след всяко обличане. Пуловерите също не се налага да се сменят всеки ден, особено ако се носят с риза или поло блуза под тях. Добре е периодите на машинно пране да се удължат максимално.

6 дрехи, които всяка жена трябва да има в гардероба си

3.    Разумно пране - не е правилно всички дрехи да се перат по еднакъв начин. Има материи, които изискват минимално използване на топла вода. Хладката или студена вода е добра идея за много от дрехите ни. Разумно е всички ципове и закопчалки да се затворят преди прането. Меките и неагресивни перилни препарати са за предпочитане при всякакви материи.

4.    Нека дрехите съхнат на въздух - сушилнята без съмнение спестява много време и дрехата бързо може да стане отново готова за носене. Сушилните обаче работят на високи температури и обороти, за да изпарят бързо водата. Заедно с това облеклата се мачкат, свиват, тъканта се уврежда, а цветът избледнява. На въздух това не се случва.

5.    Правилното съхраняване в гардероба е важно - ако се съхраняват добре, дрехите ще имат по-дълъг живот. Добре е да се следват инструкциите. Ако дрехата трябва да се сгъне и да стои на рафт, не е удачно да се провеси на закачалка. Плетените дрехи примерно ще провиснат и това ще намали времето за носене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Чистофайници

Без проветряване! Този трик елиминира...
Слагам това в пералнята и дрехите...
Не сте предполагали, че само със...
Ето какво трябва да направите...
Как да избелите белите тъкани,...
Как да използвате белина в пералнята...
5 безотказни начина за отпушване...
Изсипах това в канала и от тогава...
7 места, които не подозирахте,...
Защо мивката ви мирише лошо и какво...
Научете се да почиствате бързо:...
7 начина за премахване на петна...

Последни новини