НА ЖИВОВойната в Украйна

H&M ще съкрати 1500 служители в цял свят

1414

Шведската търговска верига за дрехи H&M ще съкрати около 1500 работни места в резултат на програма за намаляване на разходите, стартирана след решението ѝ да напусне руския пазар, се казва в изявление на компанията.

Програмата за преструктуриране беше обявена през септември, когато гигантът в производството на облекло призна за значителен спад в печалбата за третото тримесечие, който до голяма степен беше повлиян от решението на компанията да прекрати дейността си в Русия заради руската инвазия.

"Програмата за намаляване на разходите и повишаване на ефективността включва преразглеждане на нашата организация. Ние сме много наясно с факта, че колегите ще бъдат засегнати от това", заяви главният изпълнителен директор Хелена Хелмерсон.

Според H&M програмата се очаква да струва около 800 млн. шведски крони (76 млн. долара), но ще осигури годишни икономии в размер на около два милиарда крони, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

 

Шеф уволни над 900 служители по Zoom

Вишал Гарг, изпълнителен директор на компанията за ипотеки Better.com, уволни над 900 души, което педставлява около 9% от персонала на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Компании

Разработчикът на ваксини BioNTecH...
Търговски център на Електрохолд...
Модерацията във Фейсбук за България...
Google съкращава 12 000 служители...
Анализ: Все по-млади хора заемат...
За 7-а поредна година Филип Морис...
Един от най-желаните нови крипто...
Нов рекорд за AES България: През...
Наемате непълнолетен без разрешение?...
Искате да наемете работник от...
Наемате непълнолетен без разрешение?...
Санкции до 15 000 лв. грозят работодатели...

Последни новини